Orange i MásMóvil es fusionen

L’empresa resultant de l’acord tindrà un valor de 18.600 milions d’euros i 20 milions de clients

Categories:

RedaccióACN

Orange i MasMóvil es fusionen
Orange i MasMóvil es fusionen | Orange

Orange i MásMóvil han signat un acord per fusionar-se i crear l'operador de telefonia més gran de l'Estat espanyol, amb uns 20 milions de clients de la xarxa mòbil i prop d'1,5 milions de clients de televisió. Segons han informat ambdues companyies en un comunicat, l'empresa resultant tindrà un valor de 18.600 milions d'euros i no inclourà Totem, encarregada de la infraestructura d'Orange, ni MásMóvil Portugal.

L'acord arriba després de mesos de negociació i culminarà amb una joint venture integrada per ambdues companyies al 50% cadascuna i amb igualtat de drets. El valor d'Orange per a l'operació s'ha fixat en 7.800 milions d'euros, i el de MásMóvil, que inclou Euskaltel, en 10.900 milions. L’operació està a l’espera de ser aprovada per la Comissió Nacional de la Competència, previsiblement durant la segona meitat del 2023.

Amb aquesta operació, la futura companyia s’acostarà als resultats de negoci de Telefónica, actual líder al mercat amb 15.000 milions d’euros. El moviment segueix les passes de les adquisicions anteriors de Jazztel per part d’Orange, i d’Ono, ara en mans de Vodafone.

Un avançament per a la fibra òptica

Amb la fusió, Orange i MásMóvil preveuen accelerar inversions en fibra òptica fins a les llars (coneguda com a FTTH) i en 5G i asseguren, a més, que s'assegura el futur de la competència en infraestructures de telecomunicacions a l'Estat espanyol "en benefici dels consumidors i de les empreses". S'espera tancar la fusió durant la segona meitat d'aquest 2023, però ara caldrà l'aval des les autoritats de la competència. De moment, Orange i MásMóvil continuaran operant independentment.