Barcelona i Madrid, connectades per un corredor de recàrrega ultraràpida

La xarxa europea Ionity cobreix els 650 km de distància entre les dues ciutats per garantir el trajecte en vehicle elèctric

Categories:

Redacció

Pallejà i Vilasana són els municipis catalans amb punts de recàrrega en estacions Cepsa
Pallejà i Vilasana són els municipis catalans amb punts de recàrrega en estacions Cepsa | Cedida

Barcelona i Madrid han quedat connectades per un corredor de recàrrega ultraràpida per a vehicles elèctrics que compta amb un total de quatre estacions d’energia 100% renovable i una potència de 350 kW. Totes elles utilitzen l’estàndar combinat europeu (CCS) i són el resultat de la col·laboració entre la xarxa comunitària Ionity – integrada per BMW Group, Mercedes Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group i Volkswagen Group – i Cepsa.

Les quatre benzineres equipades amb pilones per a vehicles elèctrics es troben a Pallejà (Barcelona), Vilasana (Lleida), Ariza (Saragossa) i Madrid, i cobreixen prop de 650 km. Es tracta d’emplaçaments estratègics per al desplegament d’una xarxa de recàrrega ultraràpida que ha d’unir Espanya i Portugal amb la resta del continent Europeu.

La col·laboració es va iniciar el 2018 i preveu assolir un total de 35 estacions de servei de Cepsa amb carregadors per a vehicles elèctrics a finals del 2021. Ionity ja compta amb una instal·lació a Puerto Lumbreras (Múrcia) i té en marxa la construcció de vuit espais més a Astúries, Badajoz, Ciudad Real, Huelva, Lugo, Màlaga, Navarra i Salamanca.

La xarxa ionity és la més extensa d’Europa. La previsió és acabar l’any amb prop de 300 estacions en funcionament i més de 1.200 punts de recàrrega.