Aliança entre 5G Barcelona i WorldStartup per impulsar l’emprenedoria en mobilitat i salut

La iniciativa de la MWCapital i la plataforma holandesa volen impulsar projectes que permetin avançar cap a societats més sostenibles

Categories:

Redacció

La col·laboració donarà més visibilitat internacional als projectes d'emprenedoria
La col·laboració donarà més visibilitat internacional als projectes d'emprenedoria | Pixabay

La iniciativa 5G Barcelona, creada per la Mobile World Capital, i la plataforma holandesa d’emprenedoria WorldStartup han tancat un acord de col·laboració per impulsar start-ups del sector de la salut i la mobilitat per intensificar esforços en cap a la construcció de societats amb hàbits més sostenibles.

Els dos organismes treballaran de manera conjunta per aprofitar el potencial de la tecnologia en la millora del sistema sanitari, afavorint la interconnectivitat entre els centres de salut i els professionals o facilitant les visites o cirurgies en remot. En el cas de la mobilitat, en un comunicat apunten que després de la pandèmia de la covid-19 caldrà repensar els models de ciutat per reduir el trànsit privat i deixar lloc al transport públic, a la ciutadania i al vehicle autònom. Les sinergies derivaran en diverses activitats que impactaran tant en 5G Barcelona com en programes de la MWCapital.

Internacionalitzar el talent

Segons el conseller delegat de la MWCapital, Carlos Grau, Espanya és un “referent europeu” en el desenvolupament de projectes pilot d’alta velocitat que permetran l’explotació de futures aplicacions, pel que l’acord amb la plataforma holandesa confereix una visió “més internacional” a l’emprenedoria del territori.

Per la seva banda, el conseller delegat de WorldStartup, Gerrit Jan van 't Veen, ha afirmat que "la cooperació amb Mobile World Capital Barcelona estén la nostra xarxa amb destacats centres d’innovació internacionals i avança en la puntera infraestructura digital i ecosistema d’innovació d’Holanda”