Un sistema d’IA per analitzar imatges de drons guanya la desena edició de l’SmartCatalonia Challenge

La tecnologia desenvolupada per Bee the Data s’endú un premi de 15.000 euros i la possibilitat de fer una prova pilot en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra

Categories:

Redacció

L'empresa Bee the Data ha estat recomensada amb un premi metàl·lic de 15.000 euros
L'empresa Bee the Data ha estat recomensada amb un premi metàl·lic de 15.000 euros | Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori

La companyia Bee the Data s’ha endut el primer premi de la desena edició de l’SmartCatalonia Challenge, un concurs d’innovació oberta organitzat pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori centrat enguany a desenvolupar solucions tecnològiques per millorar i accelerar la transformació digital dels Mossos d’Esquadra. La proposta de la start-up, que ha estat guardonada amb un premi metàl·lic de 15.000 euros, consisteix en un sistema d’intel·ligència artificial que permet analitzar de manera automàtica les imatges aèries capturades per drons, helicòpters i altres vehicles voladors.

L’edició d’enguany de l’SmartCatalonia Challenge ha comptat amb la participació de 43 propostes, de les quals una selecció de 10 han competit en la final celebrada aquest dimarts, en què les empreses participants havien d’explicar de quina manera la seva solució cobria algun dels quatre reptes plantejats per la policia catalana: millorar el tractament massiu de les dades policials, la gestió de dispositius d’ordre públic, la predicció d’accidents a les carreteres o el sistema d’atenció a la ciutadania a través d’intel·ligència artificial. A més a més d’obtenir una recompensa econòmica, Bee the Data podrà testejar la seva proposta amb una prova pilot en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra.

El segon premi del concurs, dotat de 3.000 euros, l’ha aconseguit l’empresa Connecthink Innovation amb AI4Accidents, un sistema de modelització de l’històric dels accidents que ha registrat Mossos d’Esquadra. L’eina es basa en GraphAI i machine learning i permet fer prediccions d’accidents en funció del lloc i del context del moment. Finalment, el bronze ha estat per la companyia Datancia, que ha desenvolupat un altre sistema per predir accidents basat en machine learning, però que en aquest cas es basa en un mapa de risc interactiu que s’ha entrenat amb dades d’accidentalitat, d’intensitat de trànsit, meteorològiques, de calendari i demogràfiques de dues carreteres catalanes, i pel qual han rebut un premi de 2.000 euros.