La desena edició de l’SmartCatalonia Challenge versarà sobre la transformació digital dels Mossos

La gestió de les dades policials o l’ús de la intel·ligència artificial en l’atenció al ciutadà són alguns dels reptes que proposa el concurs d’innovació

Categories:

Redacció

Els Mossos d'Esquadra protagonitzaran la nova edició del programa, després de temàtiques com la mobilitat, els agents rurals o la gestió de l'aigua
Els Mossos d'Esquadra protagonitzaran la nova edició del programa, després de temàtiques com la mobilitat, els agents rurals o la gestió de l'aigua | @mossos (Twitter)

El Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori ha anunciat que la desena edició de l’SmartCatalonia Challenge se centrarà a trobar solucions que impulsin la transformació digital dels Mossos d’Esquadra. La presentació oficial del concurs d’innovació es durà a terme el pròxim 28 de gener a través del canal de YouTube de Polítiques Digitals, on s’explicarà el funcionament del programa i els premis als quals les empreses i start-ups que participin podran aspirar.

Segons expliquen a la seva pàgina web, el programa de la pròxima edició de l’SmartCatalonia Challenge contempla quatre reptes sobre els quals els participants poden proposar solucions: el tractament massiu de les dades policials, el seguiment i ubicació de persones en l’espai públic, la predicció de l’accidentat en les carreteres i aplicacions de la intel·ligència artificial en l’atenció al ciutadà.

L’SmartCatalonia Challenge és un concurs d’innovació oberta impulsat per la Generalitat amb la voluntat de “resoldre reptes territorials a Catalunya”. Cada any, la iniciativa selecciona un àmbit en el qual es detectin mancances, enumera els principals reptes a solucionar i dona un termini d’entre tres i quatre mesos per rebre propostes. Un cop tancada aquesta fase, els organitzadors seleccionen els 10 projectes més prometedors i organitza una gala en què es presenten tots ells i es comuniquen els guanyadors del concurs, que reben un premi en metàl·lic i l’oportunitat de testejar la seva solució amb una prova pilot. En la darrera edició, centrada en la mobilitat a la carretera, la guanyadora va ser Aquibus, una app desenvolupada per Nexus Geographics que utilitza tecnologies big data per monitorar dades clau del servei d’autobusos, com l’ocupació o la puntualitat.