Neix La Fera, una acceleradora de projectes audiovisuals en català

El projecte es llançarà l’1 de juliol i comptarà amb un concurs per professionalitzar pòdcasts, creadors de continguts i retransmissors

Categories:

Redacció

Neix La Fera, una acceleradora de projectes audiovisuals en català
Neix La Fera, una acceleradora de projectes audiovisuals en català | Artem Podrez (Pexels)

L’ecosistema de creadors de contingut en català creix a passes curtes, amb un gran nombre d’iniciatives repartides pel territori, però totes elles es troben amb un gran obstacle: les dificultats per accedir a finançament econòmic. Aquesta és una de les raons per les quals neix La Fera, una “fàbrica de creació digital” que busca promocionar les creacions audiovisuals en la nostra llengua, generar-ne un interès comercial i impulsar-les cap a una distribució internacional.

El projecte, que compta amb el suport de la Fundació .cat i d’Òmnium Cultural, es llançarà oficialment l’1 de juliol, però ja ha presentat la seva primera iniciativa: el Programa Embrió. Aquest concurs-llançadora seleccionarà un pòdcast en català, un creador de continguts i un retransmissor per acompanyar-los durant un any amb tallers professionals per millorar i professionalitzar la seva activitat, a més a més d’atorgar-los premis metàl·lics de 2.000 euros.

Segons comuniquen a la pàgina web de La Fera, el programa està obert tant a propostes en marxa com a aquelles que encara no han començat, i comptarà amb un jurat format per creadors reconeguts com Roc Massaguer ‘Outconsumer’, Clàudia Rius, Òscar Andreu o Juliana Canet, entre altres. Actualment, el projecte, sense ànim de lucre, està cercant empreses i institucions que vulguin patrocinar l’acceleradora.