Convoquen la segona edició dels premis a creadors de contingut en català
Els guardons admeten canals de qualsevol temàtica sempre que estiguin impulsats per persones menors de 35 anys
Categories:
El Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) de la Universitat de Barcelona (UB), Òmnium Cultural i la Xarxa Vives d’Universitats han llançat la convocatòria de la segona edició dels premis a la creació de continguts audiovisuals en català, aranès i llengua de signes catalana (LSC). La voluntat dels organitzadors és recompensar l’originalitat i la “qualitat tècnica, artística i lingüística” de les produccions, així com reconèixer l’aportació d’aquests agents digitals a la visibilització de les llengües del territori a internet.
Els guardons tenen un premi metàl·lic de 1.000 euros per a cadascuna de les tres categories: millor canal en català, millor canal en aranès i millor canal en LSC. La convocatòria romandrà oberta fins al 28 de febrer i només s’hi podran presentar persones menors de 35 anys amb un canal de YouTube, Twitch, Vimeo, Instagram TV o TikTok, la temàtica dels quals és totalment lliure. Els creadors de contingut poden presentar-se pel seu compte, però també poden entrar al concurs a través d’una candidatura emesa per una altra persona. Això sí, s’exclouran dels premis els guanyadors d’anteriors edicions i aquells canals que ja rebin un finançament públic o un patrocini privat. Les inscripcions es duen a terme a través del web de la Xarxa Vives.
A diferència de l’edició d’enguany, els premis de 2021 no se separaven per llengües, sinó que comptaven només amb dues categories: el guardó a millor canal i el reconeixement a millor vídeo, ambdós dotats de 1.500 euros. El primer d’ells se’l va endur La Dimoni de Maxwell, un canal dedicat a la divulgació científica, mentre que el segon va recaure en les mans del periodista Enric Botella per la producció El brutal edifici de l'MI6, el servei secret d'espionatge britànic.