Parets del Vallès, Llinars del Vallès i Salou són els ajuntaments més digitalitzats de Catalunya
Girona, Lleida i Terrassa encapçalen el top 3 entre les poblacions de més de 50.000 habitants
Categories:
El Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha guardonat amb la màxima puntuació els ajuntaments de Parets del Vallès, Llinars del Vallès i Salou en la setena edició dels Reconeixements Administració Oberta, una jornada en què es valora la transformació digital dels consistoris i consells comarcals del Principat. Els premis s’han atorgat seguint els indicadors de l’Índex de Maduresa Digital 2021 elaborat per la mateixa entitat, que té en compte factors com el percentatge de tràmits en format electrònic, la disposició d’un portal de transparència, l’exposició davant possibles ciberatacs o la defensa dels drets digitals de la ciutadania, entre altres.
En total, els Reconeixements Administració Oberta atorguen un total de nou premis: sis per a municipis, classificats per franges de població, i tres per a consells comarcals, que segueixen el mateix criteri. En aquest sentit, Girona encapçala la categoria de les poblacions de més de 50.000 habitants, seguida per Lleida i Terrassa, mentre que el Gironès i el Tarragonès són els dos consells comarcals més ben valorats dins la mateixa franja poblacional. Pel que respecta a la resta de categories, Salou s’ha endut el reconeixement per a poblacions d’entre 20.001 i 50.000 habitants; Parets del Vallès, el d’entre 5.001 i 20.000; el Morell, el d’entre 1.001 i 5.000; Vilalba dels Arcs, el d’entre 501 i 1.000, i Molló, el de municipis amb menys de 500 habitants. El Berguedà i el Montsià són els dos consells comarcals més digitalitzats amb una població d’entre 20.001 i 50.000 persones, mentre que el Priorat ho és entre els que tenen menys de 20.000 habitants.
En la presentació dels resultats, el secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, David Ferrer, ha reivindicat la importància dels premis atorgats pel consorci AOC: “Cal reconèixer la feina que fan les administracions locals per transformar-se digitalment, millorar així els serveis que presten a la ciutadania i, en definitiva, avançar cap a una nació digital amb una administració robusta al servei de les persones”. Ferrer també ha recordat que la interacció digital de la ciutadania amb les administracions ha augmentat un 46% durant el 2021 i que ja se superen els 2,5 milions d’idCats a Catalunya, entre altres indicadors.