Creix un 46% l’ús de l’administració digital entre la ciutadania després del confinament

L’AOC duplica per segon any consecutiu el nombre de transaccions per via telemàtica entre els usuaris i els ens públics

Categories:

Redacció

La pandèmia impulsa l'ús de l'administració pública digital
La pandèmia impulsa l'ús de l'administració pública digital | AOC

La ciutadania catalana ha incrementat un 46% les gestions als canals digitals de l’administració pública el 2021 i duplica per segon any consecutiu l’ús dels canals que s’ofereixen a través de la xarxa. Al llarg de l’any anterior, cada persona va fer cinc tràmits o actuacions per aquest mitjà.

Segons les dades més receptes del Consorci Administració Oberta de Catalunya, els seus serveis digitals han generat un estalvi de 654 milions d’euros. El 76% de les sol·licituds ciutadanes ja es fan per la via electrònica i el 94% de les licitacions ofertes a empreses es presenten digitalment. L’organisme calcula que de mitjana cada persona s’estalviar presentar 11 documents a l’any gràcies a la interoperabilitat telemàtica entre administracions.

L’idCAT ja suma 2,6 milions d’identitats o certificats, amb una mitjana d’1,1 milions de transaccions diàries el 2021. Durant el confinament provocat per la pandèmia de la covid-19, el nombre de ciutadans amb l’identificador va alçar-se fins als 700.000, un període en què, tal com apuntava la l’exdirectora de l’AOC, Marga Bonmatí, en una entrevista a MetaData, el nombre de tràmits fets a Catalunya va enlairar-se del 37% al 75%.

L’AOC dona servei a 2.250 ens, dels quals 992 són administracions locals, 196 són actors del sector públic de la Generalitat, 14 són universitas públiques i ens parlamentaris, i més de 1.000 representen altres ens públics.