L’ISE vol plantar cara al Mobile

La principal fira internacional del sector audiovisual se celebrarà entre el 10 i el 13 de maig a Fira Gran Via i ja té preinscrits més de 28.000 assistents

Categories:

Marc Vilajosana

L'ISE se celebrarà juntament amb l'IOT Solutions World Congress i el Barcelona Cybersecurity Congress
L'ISE se celebrarà juntament amb l'IOT Solutions World Congress i el Barcelona Cybersecurity Congress | Cedida

La Integrated Systems Europe (ISE), la principal fira mundial del sector audiovisual, celebrarà la seva segona edició a Barcelona entre el 10 i el 13 de maig al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, a l’Hospitalet de Llobregat. El congrés, que l’any passat va organitzar-se a petita escala per culpa de la pandèmia, té ja confirmats 800 expositors de 120 països diferents, 154 experts que oferiran conferències sobre sectors específics i més de 28.000 assistents preinscrits, tot i que des de l’organització alerten que molts assistents acostumen a apuntar-se “a última hora”. Malgrat no atrevir-se a fer estimacions sobre el públic potencial que pot arribar a tenir la trobada, el president del saló, Mike Blackman, ha assegurat en la roda de premsa de presentació que estarien “contents” si aconsegueixen igualar l’assistència del darrer Mobile Wold Congress, xifrada en 60.000 persones.

Per l’edició d’enguany, l’ISE tindrà presència a cinc pavellons del recinte Gran Via de Fira de Barcelona, que sumen un espai expositor de més de 45.000 metres quadrats. El congrés no assoleix les dimensions de la darrera edició celebrada a Amsterdam abans de la pandèmia, que va aglomerar 900 expositors en 67.000 metres quadrats, però els organitzadors confien que l’esdeveniment vagi creixent any rere any, fins a arribar als 77.000 metres quadrats el 2026. De fet, malgrat que no ha volgut fer previsions per l’edició d’enguany, Blackman sí que ha mencionat que de cara a 2023 esperen aportar un impacte econòmic d’entre 250 i 300 milions d’euros a la capital catalana, xifra que escalaria fins als 500 milions el 2026.

L'ISE aspira a ocupar 77.000 metres quadrats d'exposició i generar un impacte econòmic de 500 milions d'euros el 2026

“Després de 16 anys a Amsterdam, havia arribat el moment de trobar una nova llar pel nostre esdeveniment, i el suport de les institucions ha creat un gran impacte en el nostre equip”, ha declarat Blackman en la roda de premsa, on s’ha mostrat “encantat” de l’acollida de Barcelona. Aquest sentiment es reflecteix en les diverses activitats que l’ISE ha organitzat per reivindicar el patrimoni artístic i cultural de la ciutat. Una de les més destacades serà In the Mind of Gaudí, una exposició lumínica creada per l’artista turcoamericà Refik Anadol que es projectarà sobre la façana de la Casa Batlló.

Pel que fa als expositors, Blackman ha confirmat la presència de grans empreses de la indústria, com Google, Microsoft, Panasonic, Samsung, Sony o Zoom. “(L’ISE) és un aparador pels productes i aplicacions visuals i auditives més avantguardistes a escala mundial”, ha assegurat el president del congrés. Les aplicacions multipropòsit del sector audiovisual són la categoria més poblada, atès que ocuparan pel seu compte els pavellons 3 i 5 del recinte. Les aplicacions especialitzades en educació i col·laboració tindran presència al pavelló 2, juntament amb les solucions destinades a la llar i al smart building. El Hall 6 se centrarà en Digital Dignage i Digital Out of Home, mentre que el número 7 comptarà amb tecnologies relaciones amb Pro-Audio, il·luminació i escenificació.

Triumvirat amb l’IOTSWC i el Barcelona Cybersecurity Congress

Una de les principals novetats de la Integrated Systems Europe d’enguany, fruit del canvi de data provocat per la variant òmicron, és la celebració conjunta amb la fira IOT Solutions World Congress (IOTSWC), que ocuparà la totalitat del pavelló 4 entre el 10 i el 12 de maig.  “IOT Solutions és l’espai on empreses de tots els sectors venen a entendre com serà la tecnologia del futur. És un esdeveniment del com, no del què”, ha declarat el director del congrés, Roger Bou. L’esdeveniment comptarà amb un total de 310 expositors, el 70% dels quals provenen de l’estranger, alguns d’ells de la talla d’Amazon Web Services (AWS), Toshiba, Siemens o Deloitte. Així mateix, el saló també disposarà de 200 ponents d’arreu del món que presentaran múltiples aplicacions de tecnologies en àmbits especialitzats com la cirurgia o la transició energètica.

En l’edició d’enguany, l’IOTSWC ha col·laborat amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya per acollir dins de l’esdeveniment el Barcleona Cybersecurity Congress, que pel seu compte aportarà un total de 200 expositors i 250 ponents durant els tres dies que durarà. Els assistents a qualsevol de les tres fires podran passejar lliurement entre pavellons, de manera que els organitzadors esperen que es puguin generar sinergies entre els professionals dels tres sectors. “A mesura que les indústries s’han anat connectant, la ciberseguretat cada cop és molt més rellevant. Un terç dels atacs de ciberseguretat ja són a empreses manufactureres. És un tema clau perquè funcionin les tecnologies connectades”, ha reblat Bou.