Wallbox inaugura una nova fàbrica a la Zona Franca de Barcelona
L’empresa catalana inverteix 9 MEUR en una factoria que preveu produir un milió d’aparells en tres anys i donar feina a 500 persones
Categories:
Poc més d’un any després del seu anunci, l’empresa catalana Wallbox ha inaugurat aquest dimecres la seva nova fàbrica ubicada a la Zona Franca de Barcelona. La companyia, que cotitza a la borsa de Nova York des de la passada tardor, ha invertit nou milions d’euros en aquesta instal·lació, que preveu donar feina a 500 treballadors un cop estigui en ple funcionament i es marca com a objectiu produir un milió d’endolls elèctrics d’aquí a 2025.
La nova fàbrica té unes dimensions de 16.800 metres quadrats i se suma als altres dos punts de producció de què disposa la companyia, un a Sant Andreu de la Barca, d’on és originària, i un altre a la Xina. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat que Wallbox hagi optat per obrir les seves noves instal·lacions a Catalunya en comptes de deslocalitzar la producció. Per la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lloat el model de "talent" local de l'empresa i ha promès que la capital catalana reforçarà la seva aposta pel cotxe elèctric arribant als 3.000 punts de recàrrega els pròxims anys.
Un dels principals objectius de Wallbox és garantir l’autosuficiència de les noves instal·lacions. En aquesta línia, l’empresa preveu instal·lar abans que acabi 2022 4.500 metres quadrats de panells solars al terrat de la construcció que produiran 900 kW d'energia renovable, el que suposa entre el 30 i el 60% del que consumeix la planta. "En alguns moments produirem molt més del que consumeix la fàbrica", ha destacat el fundador i director de Wallbox, Enric Asunción. Per compensar-ho, l'edifici tindrà una bateria gegantina que s'anirà carregant durant el dia, parcialment gràcies a l’energia emmagatzemada pels vehicles dels empleats. "Es carregaran aquests cotxes quan hi hagi excés d'energia solar, però a la tarda i la matinada es començaran a descarregar abocant novament aquesta energia a l'edifici", ha apuntat l’empresari. Amb aquest sistema, anomenat Sirus, Wallbox testarà els seus carregadors bidireccionals amb l'objectiu que la planta arribi a ser 100% autosuficient en poc temps.
De cara al futur, Wallbox espera que aquest model de cotxes-bateria acabi popularitzant-se també als habitatges de persones que tinguin cotxes elèctrics. Així, pretenen complementar el seu lideratge en el sector dels carregadors de bateries per a automòbils sumant-hi el negoci de les solucions domèstiques. "La majoria d'empreses estan enfocant-se a ficar energia en un cotxe i ja està, però això no és el que fem, nosaltres no només fem carregadors, estem perfectament posicionats entre el cotxe elèctric i la casa", ha afegit Asunción.