Els endolls intel·ligents de Wallbox s’expandeixen a la Zona Franca de Barcelona

La ‘start-up’ instal·la una nova fàbrica per cobrir el creixement del negoci i l’augment de la demanda al mercat internacional

Categories:

Redacció

Wallbox ha creat la tecnologia per fer una gestió més eficient de l'energia elèctrica
Wallbox ha creat la tecnologia per fer una gestió més eficient de l'energia elèctrica | Cedida

La start-up catalana Wallbox ampliarà les seves instal·lacions amb una nova planta a la Zona Franca de Barcelona. La companyia productora d’endolls intel·ligents per a bateries elèctriques ocuparà una nau d’11.220 m2 i iniciarà la seva activitat l’últim trimestre del 2020 amb una plantilla que es duplicarà fins a assolir els 800 treballadors. Actualment l’empresa té la seu a Sant Andreu de la Barca, on cobreix les necessitats productives per a més de 60 mercats, i un altre espai productiu a la Xina.

La nova planta s’estructurarà amb un model 4.0. La fàbrica incorporarà un sistema de presa de decisions descentralitzades i automatitzades per treballar amb dades en temps real, i interconnexió a través la internet de les coses. També s’instal·larà una plataforma de gestió energètica que permetrà reutilitzar-la en un 75% en el procés productiu. Així mateix, es preveu la instal·lació de panells solars fotovoltaics amb 300 kW de potència que aportaran la capacitat de proveir entre el 30% i el 60% de la producció amb energia solar. La companyia també ha anunciat que aplicarà el concepte cradle to cradle per eliminar la generació de residus a través del disseny i de materials ecoeficients.

"Hem trobat a la Zona Franca l'entorn necessari per instal·lar una fàbrica puntera que ens permetrà seguir afermant el nostre lideratge en el sector de la recàrrega elèctrica i maneig energètic a nivell global", ha comentat el CEO de Wallbox, Enric Asunción, “estem compromesos d'una manera integral en accelerar aquest procés en el sector de la mobilitat creant una fàbrica que sigui la primera pedra per a la creació d'un HUB mundial de electromobilitat".