El 80% dels catalans ja compra per internet

Prop de la meitat de la ciutadania adquireix algun producte a través del canal digital almenys un cop al mes

Categories:

ACN

Una tercera part dels usuaris catalans dediquen entre un 10% i un 20% de la despesa prevista a compres per internet
Una tercera part dels usuaris catalans dediquen entre un 10% i un 20% de la despesa prevista a compres per internet | Pixabay

El 82% dels internautes catalans compren i venen per Internet, i la meitat (47%), ho fa almenys un cop al mes, segons la segona edició de l’informe Pols Digital d'Adevinta, que analitza l'evolució i les tendències i hàbits de consum. A nivell de tot l'Estat espanyol, aquestes dades es mouen en percentatges similars, amb un 86% dels consumidors que ja fa les seves compres en línia i un 51% que ho fa també com a mínim un cop al mes.

D'acord amb les dades corresponents a Catalunya, el percentatge d'usuaris que ha fet tot el procés de compra exclusivament en línia -comparació de preus i adquisició només en línia-, ha sigut del 49% (48% al conjunt de l'Estat) i els que van combinar els dos formats han passat de representar el 49% bans de la pandèmia a créixer fins al 63% (la mitjana espanyola va ser d'un 62%). No obstant això, la tendència per a aquest 2022 indica que al conjunt d'Espanya l'opció d'investigar i comprar online s'estabilitzarà un 43% per la progressiva tornada a la normalitat.

D'altra banda, la confiança dels usuaris catalans cap al comerç digital ha pujat vuit punts percentuals, del 57% al 65% durant aquest període, i es preveu que s’enfili fins al 71% de cara al 2022. A més, l'estudi conclou que per al 67% dels usuaris catalans el preu és un factor determinant, un percentatge que és el més baix de l'Estat, on la mitjana és del 76,9%.

Pel que fa el pressupost, una tercera part dels usuaris catalans dediquen entre un 10% i un 20% de la despesa prevista a compres per internet, això són tres punts més que abans de la pandèmia i una tendència que es preveu que es mantingui aquest any.

Un canal en consolidació

L'informe també destaca que els usuaris tant de Catalunya com de la resta de l'Estat cada vegada són més "madurs, autònoms i independents", segons el conseller delegat d'Adevinta Espanya, Román Campa. En aquest sentit, el 59% dels internautes afirma que es deixa influir pels comentaris, que suposa 16 punts menys que al 2020, mentre que al conjunt de l'Estat espanyol passa del 59% al 51%, vuit punts menys.

Amb tot, l'estudi apunta a una tendència creixent del consum online i que el 84% dels consumidors catalans comprin amb la mateixa freqüència que el 2021 i mentre que un 10% diu que comprarà mes. Al conjunt de l'Estat, aquests percentatges se situen en el 79% i el 12%, respectivament.

La cap del departament Data&Analytics, Laura Marqués, ha subratllat que l'estudi conclou una "clara consolidació" del comerç online després de l'acceleració de la digitalització que va comportar la pandèmia i que els canals online i 'offline' "han après a coexistir". "El canal digital és present i futur", ha afegit.

Etiquetes