L’AMB estudia llançar un servei metropolità de motos elèctriques compartides

L’administració es reunirà amb operadores, municipis i ciutadans per traçar un pla de futur i analitzar casos d’altres ciutats europees

Categories:

RedaccióACN

La Taula metropolitana per estudiar la viabilitat del projecte es constituirà entre març i abril
La Taula metropolitana per estudiar la viabilitat del projecte es constituirà entre març i abril | AMB

Barcelona compta actualment amb deu operadores de serveis de motos elèctriques compartides amb llicència d’ús que operen a la ciutat, la meitat de les quals també operen a altres municipis de la zona. La intenció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és estudiar la possibilitat de crear una plataforma d’aquestes característiques de titularitat pública, i és per això que l’entitat ha creat una Taula metropolitana per estudiar la viabilitat d’aquest possible nou servei i per fer una “gestió òptima” de la situació actual.

Aquest nou espai s’ha proposat aquest dimarts al Consell de la Mobilitat de l’AMB, i està previst constituir-se entre març i abril. En podran formar part empreses de motosharing, associacions de mobilitat compartida, administracions públiques i experts del sector, entre d'altres, a més de la participació ciutadans durant quatre mesos perquè a través d'una web hi facin les seves aportacions. L’objectiu no és altra que consensuar les característiques principals del servei amb el sector, a més a més d’identificar qüestions "rellevants i necessàries" des del punt de vista de limitació d'operadors, requisits per a empreses i usuaris, zones restringides, plataformes de serveis o règims sancionadors. Per fer-ho, se celebrarà una jornada per analitzar casos en altres ciutats d'Europa, com París. En funció de com evolucioni la taula es podria plantejar una proposta de cara aquest any.

"La mobilitat compartida s'ha convertit en una alternativa i un complement de mobilitat que permet a les persones usuàries accedir a vehicles quan ho necessitin, tot satisfent les seves necessitats de mobilitat, optimitzant el seu ús i sense la necessitat de tenir-ne un en propietat", ha assegurat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda. En cas de fructificar, el servei de motos compartides se sumaria a AMBici, la xarxa pública de bicicletes elèctriques que començarà a operar a la regió metropolitana a finals de 2022.