AMBici, l’alternativa a Bicing per a la població metropolitana

El servei públic començarà a operar a finals de 2022 en 15 ciutats amb 2.600 bicicletes elèctriques

Categories:

Redacció

AMBici sorgeix com una evolució d'e-Bicibox, l'actual abonament de bicicletes elèctriques de l'Àrea Metropolitana de Barcelona
AMBici sorgeix com una evolució d'e-Bicibox, l'actual abonament de bicicletes elèctriques de l'Àrea Metropolitana de Barcelona | AMB

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han presentat AMBici, la nova xarxa pública de bicicletes elèctriques que començarà a funcionar el darrer trimestre de 2022. El servei posarà a disposició de la ciutadania una flota de fins a 2.600 bicicletes elèctriques i un total de 236 estacions d’estacionament, de les quals almenys la meitat inclouran un punt de recàrrega elèctrica, mentre que la resta seran energèticament autònomes gràcies a plaques fotovoltaiques. Un terç de les estacions se situarà a prop d’estacions de metro, rodalies, FGC i tramvia, mentre que la resta s’ubicaran en funció de la demanda de mobilitat prevista. L’Hospitalet de Llobregat i Badalona seran els municipis amb més punts, amb 31 i 25, respectivament.

El nou servei serà gestionat per una societat escollida a través del contracte de licitació aprovat per TMB, amb un pressupost de 60,8 milions d’euros i una durada de vuit anys. L’entitat pública espera poder adjudicar el contracte a principis de juny de 2022 per començar la implementació de la xarxa de bicicletes durant el darrer trimestre de l’any, amb la previsió de concloure el procés a principis de 2023. Per ara, són 15 les ciutats que tindran accés al nou sistema: l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, ha assegurat que AMBici “suposarà un punt d'inflexió per a l'ús de la bicicleta a la metròpolis”. La nova xarxa aprofitarà l’experiència obtinguda amb e-Bicibox, l’actual abonament de l’AMB de bicicletes elèctriques compartides. Així mateix, els seus impulsors prenen el Bicing barceloní com a referent principal, un servei que només el novembre de 2021 va registrar més d’un milió d’usos mensuals. “Facilitarem la mobilitat personal amb bicicletes de tecnologia avançada com un complement  a l'operació de les dues grans xarxes de transport col·lectiu, la de metro i la d'autobusos, que han de continuar sent troncals en la mobilitat a la metròpolis Barcelona", ha declarat la presidenta de TMB, Laia Bonet.

Etiquetes