Tiktok és l’aplicació més descarregada al món durant 2021

5 de les 10 apps més populars internacionalment són xarxes socials

Redacció

La xarxa de vídeos curts supera les 650 milions de descàrregues mundials
La xarxa de vídeos curts supera les 650 milions de descàrregues mundials | Pixabay

2021 ha estat l’any de TikTok. La xarxa social xinesa no només ha esdevingut el domini d’internet més visitat de l’any, per davant de Google, sinó que també ha estat l’aplicació mòbil més baixada del món, d’acord amb l’informe publicat per l’empresa tecnològica Apptopia, que agrega les descàrregues de la botiga virtual d’iOS i de la Play Store. D’aquesta manera, TikTok ha tancat l’any amb 656 milions de baixades globals, una xifra que li permet situar-se a més de 100 milions de diferència de la segona app més popular, Instagram, amb les seves 545 milions de descàrregues.

Malgrat no ocupar el lideratge, a Meta no li ha anat gens malament el 2021, atès que les seves principals aplicacions ocupen les següents posicions del rànquing. A Instagram la segueixen Facebook i WhatsApp, amb 416 milions i 395 milions de descàrregues, respectivament. Les xarxes socials lideren la classificació d’apps més populars, amb cinc programes dins del top 10 i ocupant les quatre primeres places. La primera a trencar aquesta dinàmica és Telegram, amb 329 milions de baixades i la cinquena posició del podi.

Pel que fa a aplicacions basades en l’entreteniment, Netflix lidera la classificació amb 173 milions de descàrregues, seguida de YouTube (166 milions) i Google Play Games (131 milions). Això no obstant, Apptopia destaca el gran rendiment que ha tingut la nova HBO Max, plataforma llançada el 2020 als Estats Units i el passat d’octubre a Catalunya que ocupa la setena posició de la classificació amb 73 milions de descàrregues, però que és la primera als Estats Units, on ha acumulat fins a 46 milions. Si ens centrem només en videojocs, Subway Surfers segueix regnant amb 191 milions de baixades, seguida de prop per Roblox (181 milions) i Bridge Race (169 milions).

Sobre les aplicacions amb usos més pràctics, l’asiàtica Shopee és l’app més popular entre les opcions de comerç electrònic, amb 203 milions de descàrregues el 2021, seguida per SHEIN (190 milions) i Meesho (153 milions). Si ens fixem en les eines per gestionar diners o moneders virtuals, PayPal regna amb 106 milions, acompanyada per Google Pay (82 milions) i PhonePe (79 milions), mentre que en el món de les criptomonedes, Binance (64 milions), Crypto.com (41 milions) i Coinbase (40 milions) són les més populars.

Pel que fa a l’alimentació, McDonald’s (116 milions) s’imposa a serveis més plurals com Uber Eats (72 milions) i DoorDash (43 milions) com aplicació més descarregada. Finalment, en la categoria de transports i viatges, Google Maps s’emporta l’or amb 106 milions de descàrregues; Uber és segona amb 94 milions, i Booking.com es queda amb la tercera plaça amb els seus 63 milions de baixades.