HBO Max arriba a Catalunya amb suport 4K

La nova subscripció substitueix HBO España i no incorpora continguts en català

Redacció

La plataforma incorpora obres de Warner Bros., DC, Max i Cartoon Networks
La plataforma incorpora obres de Warner Bros., DC, Max i Cartoon Networks | Marco Verch (CC)

HBO Max, la plataforma de vídeo sota demanda (VOD) successora d’HBO España, ja es troba disponible a l’Estat espanyol. El nou servei per streaming agrega els continguts de productores com Warner Bros., Cartoon Networks, Max, DC o la mateixa HBO, i s’estrena amb una quota mensual de 8,99 euros, amb una oferta de llançament del 50% fins al 30 de novembre.

La principal novetat del nou servei és la millora en la qualitat d’imatge dels seus continguts, que passa dels 1080p d’HBO España a possibilitar una resolució de 4K i HDR, a més a més d’habilitar el so Dolby Atmos. HBO Max és compatible amb televisors intel·ligents (Apple TV, Samsung TV, Android TV, Chromecast o LG), ordinadors, videoconsoles, tauletes i telèfons mòbils. La subscripció permet veure continguts des de tres dispositius simultanis, té descàrregues il·limitades i deixa crear fins a cinc perfils d’usuaris.

Sense continguts en català

Dins del catàleg, destaquen les obres insígnia de la companyia, com són Joc de Trons, Chernobyl, Euphoria o Succession, entre altres, a les quals s’afegeixen continguts clàssics de la resta de proveïdors. Això no obstant, la plataforma ha confirmat a través de Twitter que no inclourà continguts en català, malgrat comptar amb més de 400 obres ja doblades a la llengua, com Harry Potter, El Senyor dels Anells o Looney Toons.

L’absència del català a HBO no és nova, i és que la plataforma només ofereix una sèrie en l’idioma: Vitals. Una història humana. Aquesta tendència és compartida per la majoria de serveis per streaming: Disney+ i Netflix, dos dels més populars a Catalunya, no arriben a l’1% del seu catàleg en la llengua, d’acord amb el Butlletí d’Informació sobre l’audiovisual a Catalunya (BIAC) corresponent al segon quadrimestre de 2021 elaborat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). De totes elles, Filmin és la plataforma que més continguts en català ofereix, més del 18% de la seva oferta.