La catalana DevsHealth llança un projecte per impulsar el desenvolupament d’antibiòtics

La companyia invertirà 1 milió d’euros en 3 anys per ajudar iniciatives que usin la tecnologia com a eix per millorar el sector mèdic

Categories:

Redacció

DevsHealth aplica la intel·ligència artificial i les dades al desenvolupament farmacològic
DevsHealth aplica la intel·ligència artificial i les dades al desenvolupament farmacològic | Pixabay

La companyia catalana de bioinformàtica DevsHealth ha llançat la iniciativa Hacking Bacteria per invertir prop 1 milió d’euros en projectes I+D en antibiòtics en els pròxims 3 anys. L’empresa, amb experiència en l’aplicació de la intel·ligència artificial i les dades en el sector mèdic, col·laborarà amb el teixit farmacèutic i biotecnòleg per combatre els bacteris resistents.

El projecte seleccionarà una quarantena de propostes fins al 2024. Durant el 2022 un total de 7 rebran finançament, mentre que la previsió per al 2023 i 2024 és de donar suport a 13 i 20 iniciatives, respectivament. L’empresa apunta en un comunicat que l’ajuda es canalitzarà a través d’eines tecnològiques i coneixement, i que no retindrà la propietat intel·lectual de les idees que rebin per tal d’impulsar-les.

Anualment 330.000 persones moren per una infecció a causa de bacteris resistents als antibiòtics, comparables a la infecció de la grip, la tuberculosi i la sida. S’espera que el 2050 la xifra creixi fins als 10 milions i que superi la del nombre de morts per càncer, fet que situaria l’afectació com “la següent pandèmia”, assenyala la companyia.

Per a la indústria farmacèutica, apunta, el desenvolupament d’antibiòtics “no és renbile perquè té una inversió mitjana de 1.500 milions de dòlars i les vendes esperades es troben al voltant dels 46 milions de dòlars a l’any”.