Microsoft escull Catalunya per a un ‘hub’ d’R+D en intel·ligència artificial

La multinacional compta amb set espais més de recerca arreu del món especialitzats en IA i aprenentatge profund

Redacció

Microsoft amplia fins a vuit els centres d'R+D amb l'anunci de la nova seu a Catalunya
Microsoft amplia fins a vuit els centres d'R+D amb l'anunci de la nova seu a Catalunya | CC0

Microsoft ha escollit Catalunya per instal·lar un nou hubd’R+D especialitzat en l’aplicació de tecnologies d’intel·ligència artificial per millorar l’experiència d’usuari. La companyia compta amb set centres de recerca de la divisió Web Experiences Team (WebXT), de manera que l’espai que s’ubicarà a Barcelona ampliarà fins a vuit el nombre de laboratoris de la companyia arreu del món.

La multinacional ha obert un procés de selecció per contractar una trentena d’enginyers de programari i científics de dades especialitzats en àrees com intel·ligència artificial, aprenentatge automàtic i deep learning per a la primera fase. Segons apunta la companyia en un comunicat, l’equip podria ampliar-se fins a superar el centenar de treballadors en els propers anys.

Més enllà de la creació d’un centre per a la recerca corporativa, el president de la companyia a Espanya, Alberto Granados, ha assenyalat que l’objectiu és “generar un vector d’innovació en intel·ligència artificial, en col·laboració amb universitats, centres de recerca i empreses de tecnologia, reforçant els nostres esforços per impulsar el talent digital a Espanya i la capacitació en tecnologies de machine learning”.

Perfeccionar la IA de Bing

La plantilla de Barcelona s’enquadrarà dins de l’equip de Search & AI que lidera el vicepresident corporatiu de Microsoft als Estats Units, Jordi Ribas, el qual participa en el desenvolupament de productes com Windows, Azure i Bing.

Les principals línies de treball de la seu catalana se centraran en el creixement d’usuaris per a Bing i el disseny de noves funcions que generin un major compromís per part de la comunitat; millorar les experiències de cerca de Bing; aplicació de l’aprenentatge automàtic i aprenentatge profund als diversos productes de Microsoft; i optimització de les diverses funcionalitats del motor de cerca per oferir un producte on la IA sigui capaç de classificar, comprendre el llenguatge natural i predir el comportament dels usuaris.