Facebook canviarà el nom de l’empresa per centrar-se en el metavers

Mark Zuckerberg pretén que la xarxa social sigui només un dels diversos productes que la companyia ofereix en l’àmbit digital

Categories:

Redacció

La companyia vol allunyar-se de les polèmiques relacionades amb les xarxes socials
La companyia vol allunyar-se de les polèmiques relacionades amb les xarxes socials | Thought Catalog (Pexels)

Facebook, l’empresa matriu de la xarxa social homònima, canviarà de nom la setmana vinent, assegura el mitjà The Verge. Aquest moviment busca reflectir la nova visió de la companyia, centrada en el desenvolupament d’un metavers per al qual contractarà 10.000 persones a Europa. D’acord amb les informacions del portal nord-americà, Mark Zuckerberg planeja desvelar la nova denominació de la corporació el pròxim 28 d’octubre, data en què se celebrarà la conferència anual del servei.

La intenció d’aquesta jugada és que Facebook deixi de ser percebuda com la xarxa principal del conglomerat i passi a ser un producte més de la companyia, a l’alçada d’Instagram, WhatsApp o Oculus. En aquest sentit, i d’acord amb les fonts consultades per The Verge, la motivació darrere del canvi de nom és que el gegant tecnològic sigui conegut com un actor que vagi més enllà de les xarxes socials. La decisió busca allunyar l’empresa de totes les polèmiques relacionades amb aquests ecosistemes, des del creixement de les fake news fins a les problemàtiques amb les dades personals dels usuaris.

Aquesta decisió alinearà Facebook amb altres gegants tecnològics que ja operen sota noms diferents dels del seu servei principal. El cas més conegut és el de Google, que el 2015 va reorganitzar tots els seus serveis i productes sota l’empresa matriu Alphabet. El canvi de nom arriba després d’unes setmanes complicades per la companyia, en què ha hagut d’afrontar una caiguda massiva dels seus serveis.