Facebook contractarà 10.000 professionals per crear el seu metavers

La companyia busca talent a Europa per construir una plataforma paral·lela que fomenti la interacció virtual

Categories:

Redacció

Facebook vol construir el seu metavers
Facebook vol construir el seu metavers | Eugene Capon / Pexels

Facebook crearà 10.000 llocs de treball a la Unió Europea per construir el seu metavers. La companyia pretén evolucionar la plataforma social per crear un nou entorn virtual que afavoreixi la interacció en línia a través de tecnologies com les realitats virtuals i augmentada per generar una sensació de “presència virtual”. Segons apunten en un comunicat, l’espai té el potencial de “desbloquejar” l’accés a noves oportunitats econòmiques i socials.

Malgrat que la multinacional no ha revelat la localització de l’equip de treball, la CNBC ha anunciat que la cerca de talent se centrarà a Alemanya, França, Itàlia, Polònia, els Països Baixos i Irlanda en els pròxims cinc anys. La proposta, afirmen, anirà de la mà de la col·laboració d’empreses, administracions i desenvolupadors perquè no hi haurà un únic gestor del metavers, sinó que serà “obert i interoperable” com tota la xarxa.

El comunicat sosté que Europa és “molt important per a Facebook”, com ho és la plataforma per a “l’èxit de les empreses europees i l’economia”. No obstant això, el mercat únic, la facilitat de mobilitat dels treballadors entre països i la inversió en capacitació i creació de noves start-ups s’albiren com alguns dels avantatges que la companyia nord-americana busca per al nou projecte.

Espanya se situa com un dels països amb més interès, del qual destaquen uns “nivells de rècord en inversió de start-ups que sorgeixen per posar solució a tota mena de problemes”, i Suècia, que es troba en fase de “convertir-se en la primera societat sense diners en efectiu el 2023”.