Un pirata informàtic filtra 125 GB d’informació de Twitch

La filtració inclou el codi font de la plataforma, dades de pagament i detalls d’eines usades per al desenvolupament de noves funcionalitats

Categories:

Redacció

Filtren el codi font de Twitch
Filtren el codi font de Twitch | CC0

Un hacker anònim ha filtrat al fòrum 4chan 125 GB d’informació de Twitch a través d’un arxiu Torrent, un volum de dades que inclou el codi font i dades de pagament dels usuaris. Membres de la xarxa que han descarregat el paquet han recomanat canviar totes les claus com a mesura de seguretat, sobretot si s’usen en altres plataformes digitals, ja que entre la informació difosa també es troben les contrasenyes encriptades. La companyia ha confirmat l’incident i la veracitat del contingut publicat.

A més del codi font de Twitch amb l'historial de comentaris des de la creació de l'espai i informes de pagament per a creadors, la filtració inclou nom dels clients de la plataforma; sistemes de desenvolupament de software i seveis d'Amazon Web Services usats per la xarxa de vídeos; i detalls d’un projecte dissenyat per competir contra el marketplace de videojocs Steam.

Però la informació que més rebombori ha generat són els guanys dels streamers. Segons els documents publicats, Ibai Llanos hauria guanyat uns 164.000 dòlars bruts el passat setembre i uns 2 milions de dòlars el 2019. En el cas d’Auronplay, els ingressos se situen en els 3 milions de dòlars.

Filtració massiva i pendent de publicar

El pirata informàtic ha afirmat que aquesta és només una part de la informació que preveu fer pública, sense especificar terminis ni contingut de les dades que podrien veure la llum.

Segons ha explicat, l'acció és una mesura per "fomentar la competència en l'espai del streaming online" i ha criticat durament la comunitat, la qual ha qualificat de "fastigós pou negre tòxic". La plataforma ha rebut denúncies d'assetjament a alguns retransmissors, per això va habilitar eines pensades perquè els creadors puguin oblidar a verificar els correus i telèfons dels participants als xats.