La ciutadania ja inverteix més de sis hores al dia a internet

El 97,8% dels espanyols disposa d’un telèfon mòbil, que són els dispositius més utilitzats per connectar-se a la xarxa, per davant dels ordinadors

Categories:

Redacció

Els telèfons mòbils representen el 50,8% de les connexions a internet, mentre que els ordinadors acumulen el 45,9% del tràfic
Els telèfons mòbils representen el 50,8% de les connexions a internet, mentre que els ordinadors acumulen el 45,9% del tràfic | Andrea Piacquadio (Pexels)

Internet és un element cada vegada més indispensable a les nostres vides. D’acord amb el darrer informe de Hootsuite i We Are Social, els espanyols dediquen una mitjana de sis hores i 11 minuts diaris a la xarxa, de les quals més de la meitat, un 50,8%, les consumeixen des de telèfons mòbils. Els ordinadors, tant portàtils com de sobretaula, representen gairebé l’altra part de les connexions, amb un 45,9% del total, mentre que les tauletes digitals (3,11%) i les consoles de videojocs (0,11%) s’utilitzen de manera molt més ocasional.

Aquesta preponderància dels smartphones es deu, en bona part, a la seva democratització dins la societat. I és que les dades que presenten Hootsuit i We Are Social asseguren que el 97,8% de la població espanyola disposa d’un telèfon intel·ligent. Les computadores també estan generalitzades dins la població, ja que el 83,9% de la societat en posseeix almenys una. Més de la meitat dels espanyols (un 58,8%) són també propietaris d’una tauleta digital, mentre que les consoles de videojocs es queden a prop del mig, amb un 46,2%. De les tecnologies d’ús domèstic més disruptives, els rellotges intel·ligents són els que més ràpid han convençut a la gent, ja que una de cada tres persones afirma tenir-ne un, mentre que els televisors intel·ligents (29,2%), els dispositius smart home (12,8%) i les tecnologies de realitat virtual (5,3%) són encara minoritaris.

Google Chrome, navegador líder

Pel que respecta a l’accés a la xarxa, Chrome domina de manera aclaparadora sobre la resta de navegadors. El programari de Google acumula el 71,9% del tràfic a internet, mentre que el segon classificat, Safari, només representa el 14,3% de les connexions. Mozilla Firefox (4,6%), Microsoft Edge (3,2%), Samsung Internet (3,1%) i Opera (1,4%) són opcions alternatives que, fins ara, no han estat capaces de competir contra la primera opció dels espanyols.

L’informe també destaca els termes més cercats pels usuaris d’internet durant tot el 2020, una informació extreta directament de Google. En aquest sentit, “tiempo” encapçala les consultes digitals de la ciutadania de manera clara, mentre que “coronavirus” i “traductor” són els següents termes més buscats. Per la seva banda, el top 5 de llocs web amb més tràfic a Espanya són Google.com, YouTube.com, Wikipedia.org, Amazon.es i Facebook.com, segons registra l’eina especialitzada SemRush.