Els serveis de vídeo sota demanda s’assenten al territori

El 49,6% de les llars amb internet utilitzen plataformes en línia de pagament per gaudir de continguts audiovisuals

Categories:

ACN

Les plataformes de vídeo sota demanda, com Netflix o HBO, guanyen presència a les llars amb internet
Les plataformes de vídeo sota demanda, com Netflix o HBO, guanyen presència a les llars amb internet | Pixabay

Gairebé la meitat de les famílies que tenen accés a internet des de casa consumeixen continguts audiovisuals a través de plataformes en línia de pagament, com Netflix, Amazon Prime Video o HBO. Aquestes són les dades que recull el Panell de Llars de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) corresponent al quart trimestre de 2020, que representen un creixement interanual proper al 23% respecte al 2019. Les xifres s’allunyen del 79,4% de la població que registrava Barlovento Comunicación entre febrer i març de 2021, però confirmen la ferma presència dels serveis de vídeo sota demanda (VOD) a l’Estat.

L’estudi de la CNMC també analitza l’ús que la població espanyola fa dels serveis disponibles en telèfons intel·ligents. En aquest sentit, la missatgeria en línia és la funcionalitat més popular, amb un 82,7% d’ús entre els usuaris, essent WhatsApp l’aplicació que concentra més internautes, fins al 91,6%. El segueix, molt de lluny, Instagram, amb el 22,2% dels usuaris, i per darrere trobem Facebook Messenger (21,7%) i Telegram (11,1%). Més enllà de la missatgeria, WhatsApp també ha estat la més popular (66%) per fer trucades o videotrucades, seguida de Skype (9,9%) i, altre cop, Facebook Messenger (7,7%).

Pel que respecta a les xarxes socials, Facebook i Instagram lideren la classificació amb un 57,8% i un 43,6% dels internautes, respectivament. Instagram ha crescut notòriament en usuaris des de 2015, quan el percentatge era del 19%. En la resta de xarxes socials, el volum d'internautes s'ha mantingut relativament estable. En total, nou de cada deu internautes acostuma a connectar-se a internet a través del mòbil de manera habitual, tot i que l'ús d'ordinadors portàtils com a dispositiu per connectar-se a internet ha crescut en gairebé cinc punts percentuals. Els continguts en línia són consumits per un 53% dels espanyols almenys un cop a la setmana, amb preferència pels vídeos curts.