L’app per descongestionar el turisme a Catalunya

Check Barcelona és la primera aplicació europea a integrar diferents repositoris per a manejar les aglomeracions de visitants

Categories:

Redacció

L’app per descongestionar el turisme a Catalunya
L’app per descongestionar el turisme a Catalunya | Bataller J. (ACN)

L’Ajuntament de Barcelona i Turisme han presentat Check Barcelona, l’aplicació desenvolupada en col·laboració amb Eurecat que pretén optimitzar les aglomeracions i cues als diferents espais turístics de Catalunya. El programari, que busca convertir-se en una guia de la ciutat amb informació en temps real sobre ocupació i disponibilitat d’equipaments i espais d’interès, és la primera aplicació a escala europea a integrar diferents repositoris per a gestionar fluxos de visitants.

“Amb l’ajuda de la tecnologia, podrem oferir visites més segures, donar més informació als viatgers i conèixer millor els canvis de comportament de la demanda per a reforçar la sostenibilitat”, ha assegurat el president del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, a la presentació del projecte aquest dimarts a l’Espai Valkiria Hub del Poblenou. L’aplicació ja es troba disponible per a navegadors i dispositius mòbils i preveu anar afegint millores de manera progressiva, com nous espais i equipaments de la ciutat i del Principat, un mapa de calor amb l’afluència dels visitants al carrer o suggerències intel·ligents basades en dades històriques.

Check Barcelona permet conèixer l’ocupació de fins a 280 equipaments i espais turístics i reservar i comprar entrades de manera virtual

Check Barcelona està integrada via API amb diferents repositoris d’informació en temps real, com són l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) per a la informació relativa a l’ocupació d’espais culturals, TMB pel transport públic, BSM per les dades sobre aparcaments i les càmeres de les platges de Barcelona per conèixer la seva ocupació. A més, l’app també està integrada a la plataforma de vendes de Turisme de Barcelona, de manera que es poden reservar i comprar entrades de fins a 280 equipaments de la ciutat sense haver de fer cues.

L’aplicació ha comptat amb la col·laboració de Tech City, la Fundación Mobile i la Cambra de Comerç de Barcelona, i s’ha desenvolupat tenint present l’alarma sanitària actual. “Aquesta eina és la resposta a l’empoderament del viatger gràcies a la tecnologia i representa un canvi del paradigma turístic”, ha expressat la directora del consorci, Marian Muro. Per la seva banda, el regidor de turisme i indústries creatives de Barcelona, Xavier Marcé, defensa que “l’anticipació serà determinant en la futura gestió dels nostres visitants, no només per a administrar espais i destinacions, sinó per a crear tendències i posar en valor propostes arriscades”.