TikTok entra al mercat laboral amb els currículms en vídeo

L’aplicació habilita un nou portal web per compartir breus resums de la vida laboral amb les empreses interessades

Redacció

TikTok entra al mercat laboral amb els currículms en vídeo
TikTok entra al mercat laboral amb els currículms en vídeo | Daria Shevtsova (Pexels)

El 48% dels responsables de reclutament d’empleats consulta les xarxes socials dels seus candidats, d’acord amb un informe d’InfoJobs. No és d’estranyar, doncs, que aquestes plataformes s’adaptin a les característiques del mercat i entrin a competir directament amb portals especialitzats com LinkedIn. El cas més recent és el de TikTok, que ha presentat TikTok Resumes, una eina a través de la qual els usuaris poden penjar petits resums en vídeo dels seus currículums, que la xarxa social posa a disposició d’empreses que cerquen nous treballadors.

La nova funcionalitat de l’aplicació de vídeos curts es troba encara en fase de testatge, i per ara s’ha habilitat només als Estats Units entre el 7 i el 31 de juliol. Els interessats han de cercar una de les ofertes de treball disponibles a la pàgina web que ha habilitat TikTok i penjar-hi allà el seu vídeo, que no podrà contenir informació personal com adreces de correu o números de telèfon, atès que seran públics des de l’etiqueta #TikTokResumes. Ara per ara, hi ha més de 30 empreses oferint llocs de treball, entre les quals destaquen Abercrombie & Fitch, Shopify, WWE o Rumie.

TikTok és una de les xarxes socials que més s’ha popularitzat a Espanya en els darrers mesos. D’acord amb IAB Spain, l’aplicació de vídeos curts és una de les plataformes que més ha crescut arran del confinament, amb un increment de l’ús diari del 69% respecte a l’any anterior. Dins d’aquest procés d’expansió, TikTok està arribant a acords amb altres agents del panorama audiovisual d’arreu d’Europa, i recentment ha tancat un acord amb Telefónica perquè els usuaris de Movistar+ puguin veure els vídeos de la xarxa social des de la televisió.