Instagram treballa en un nou mètode de verificació en dos passos a través de WhatsApp

La xarxa social de fotografia i l’app de missatgeria, ambdues propietat de Facebook, es complementen per reforçar la seguretat d’accés

Redacció

Instagram compta actualment amb dues vies de verificació en dos passos, basades en apps especialitzades i missatges de text via SMS
Instagram compta actualment amb dues vies de verificació en dos passos, basades en apps especialitzades i missatges de text via SMS | energepic.com (Pexels)

La verificació en dos passos o segon factor d’autentificació (2FA) ha esdevingut una de les metodologies de seguretat per accedir a aplicacions i llocs web més esteses en els darrers anys, guanyant presència en la gran majoria de xarxes socials. Una d’elles és Instagram, que actualment compta amb dues variants per aplicar la doble verificació i està treballant per implementar una tercera via basada en WhatsApp, segons informa el desenvolupador mòbil i filtrador italià Alessandro Paluzzi.

D’acord amb les informacions compartides per Paluzzi, que no han estat confirmades oficialment per Instagram, en cas que s’activi aquesta metodologia opcional, l’aplicació demanarà a l’usuari el número de telèfon que utilitza a WhatsApp per poder associar els dos comptes i habilitar la verificació en dos passos. D’aquesta manera, quan l’usuari vulgui accedir al seu compte d’Instagram, primer haurà d’introduir les seves credencials d’accés i, a continuació, el codi que rebrà en forma de missatge de text al seu WhatsApp.

Aquesta alternativa se suma a les dues variants de doble verificació que ja incorpora Instagram, la primera a través d’una app especialitzada en verificació i la segona via missatge de text per SMS, una opció que els experts desaconsellen atesa la seva major vulnerabilitat. Amb tot, la nova via filtrada per Paluzzi no s’allibera dels mencionats missatges de text, malgrat que l’aplicació de missatgeria ha anat incorporant en els darrers mesos noves mesures de seguretat, com l’autenticació biomètrica. Aquesta nova via d’accés suposa l’enfortiment d’interacció entre les diverses aplicacions propietat de Facebook, malgrat que en les captures compartides s’indica que WhatsApp no emmagatzemarà cap mena d’informació provinent d’Instagram.