WhatsApp Web incorpora l’autenticació biomètrica

L’aplicació aposta per una millora de la seguretat i la privacitat dels usuaris

Categories:

Redacció

WhatsApp activa l'autenticació biomètrica
WhatsApp activa l'autenticació biomètrica | antonbe / Pixabay

WhatsApp ha decidit incorporar l'autenticació biomètrica, tant dactilar com facial, per a la versió web i d'escriptori de l'aplicació. L'objectiu és afegir una capa extra de seguretat per a garantir la privacitat dels usuaris. Aquest nou mecanisme es trobarà predeterminat en els telèfons que utilitzin aquesta tecnologia, tot i que el seu ús és opcional, ja que es pot deshabilitar.

Fins ara, els passos per obrir la versió web eren molt simples. Únicament s'ha d'escanejar amb l'smartphone un codi QR que apareix en pantalla i que automàticament vincula els comptes. A més, la sessió sempre queda oberta, de manera que no s'ha de repetir el procés constantment. El que canviarà amb aquesta mesura és que en el moment d'enllaçar amb la versió d'escriptori, l'aplicació demanarà confirmació mitjançant les empremtes dactilars o el reconeixement facial. En un tuit, WhatsApp ha avisat als usuaris que ni la pròpia aplicació ni Facebook es guardaran les dades escanejades. 

En activar el sistema de verificació, s'evita la suplantació d'identitat i la pèrdua de privacitat. Tot i que la persona que vulgui accedir al compte d'una altra en tingui accés al seu dispositiu mòbil en un moment determinat, el sistema de reconeixement evitarà que aquesta pugui obrir el compte a l'ordinador. Per tant, tampoc podrà mantenir la sessió oberta ni accedir a informació privada, com xats o contingut multimèdia.

Tant els telèfons mòbils com els ordinadors fa temps que compten amb aquest tipus de tecnologia per desbloquejar els dispositius. Per tant, s'espera que aquesta opció estigui disponible per a tots els usuaris, tant de iOS com d'Android, durant les setmanes vinents.