nsign.tv, el ‘software’ català que digitalitza negocis d’arreu del món

La companyia barcelonina distribueix una solució que ja han integrat multinacioanls com Coca-Cola, Huawei, Volkswagen o Domino’s Pizza

Categories:

Aida Corón

Plusfresc és un dels negocis que ha incorporat les pantalles de nsign.tv
Plusfresc és un dels negocis que ha incorporat les pantalles de nsign.tv | Cedida

Davant la digitalització, les empreses acostumen a oferir dues respostes: apujar-se a l’onada i sumar-s’hi, o resistir-se al canvi. Netipbox Technologies forma part de les companyies del primer gruix, les quals han apostat per crear productes i serveis adaptats a la nova realitat. Aquesta consultora especialitzada en transformació digital dels negocis en els espais físics va llançar el 2017 la spin-off nsign.tv per oferir una plataforma que cobreix les necessitats comercials de l’entorn 4.0, una de les tecnologies de referència al sector.

La companyia va topar de ple amb la pandèmia, però en el seu cas, va ser una sort. Només el 2020, la facturació es va enlairar un 30% respecte a l’any anterior. I és que els més avançats ja havien decidit incorporar a la seva operativa algun programari per agilitzar processos diaris, incorporar cartelleria digital o usar sistemes ERP per controlar les vendes. La covid-19 ara ha empès els que havien quedat a la cua cap a la transformació. “Quan vam decidir crear la plataforma, no hi havia cap software al mercat que ho pogués resoldre tot, la gent usava programaris diferents”, explica la CMO, Marta Fernández, “nosaltres vam tenir l’encert de recopilar totes les demandes dels clients i crear una solució per a tot”.

La plataforma s’adapta a les necessitats de cada client i és intuïtiva per usar-la sense coneixements tècnics

Un altre dels avantatges que presenta la solució és que no calen coneixements tècnics. Tal com apunta Fernández, està enfocada a “usuaris de comunicació i màrqueting”, ja que s’ha dissenyat amb una estructura i usabilitat “intuïtiva”. A més a més, va acompanyada d’una acadèmia en línia amb tutorials i vídeos per aprendre a configurar-la en funció de les necessitats.

Una solució intel·ligent i transversal

Big data, internet de les coses, intel·ligència artificial, el núvol... totes elles són tecnologies que nsign.tv ha aplicat als seus productes. Els clients poden adquirir des de semàfors de control d’aforament que treballen amb càmeres, fins a algoritmes capaços de llegir les imatges per definir quin és el perfil de client i adaptar la publicitat que apareix a les pantalles. O connectar l’ERP a tots aquests mecanismes per saber el volum de vendes segons l’hora del dia i, novament, personalitzar el contingut a la clientela.

nsign.tv aplica les dades massives, l’IoT, la IA i el núvol per oferir un programari apte per a qualsevol negoci i departament

Tot queda recollit en el producte estrella: un software as a service que emmagatzema, organitza, programa i reprodueix continguts digitals al núvol de forma centralitzada i sobre qualsevol pantalla. Es pot aplicar a una àmplia diversitat de negocis, i aplega informació que d’interès per als departaments de vendes, de tecnologia, de màrqueting o logística. “És totalment transversal perquè la utilitat sigui màxima”, apunta la CMO, qui afegeix que també està dissenyat perquè s’adapti als dispositius i aplicacions de tercers.

Tecnologia catalana al món

La companyia distribueix la seva tecnologia a més de 150 clients de fins a 25 països diferents d’arreu del món. La cartera de clients compta amb multinacionals de la talla d’Ikea, Areas, Nespresso, Coca-Cola, Haribo, Domino’s Pizza, Aldi, Electronic Arts, Huawei, Unilever o Volkswagen.

Àreas ha digitalitzat els negocis amb la tecnologia catalana | Cedida

Recentment ha estat escollida com el partner tecnològic del fabricant japonès de pantalles iiyama. “Hem desenvolupat un software perquè els seus productes surtin de sèrie amb la nostra solució integrada sense necessitat de cap reproductor extern”, detalla la CMO. Una fita que els permet fer arribar a més clients la tecnologia barcelonina. I és que la pandèmia ha estat només la primera pedra, ja que s’estima que el sector experimenti un creixement del 10% fins al 2022 i que assoleixi els 35.000 milions de dòlars. “És un mercat en ple creixement”, afirma Fernández, “no parlem només de pantalles amb publicitat, sinó també de gestió de torns, cues de caixa o ús de codis QR en comptes de torns en paper”.

El repte, però, no es troba únicament en introduir la tecnologia en grans i petites empreses, sinó en ajudar també la ciutadania a adaptar-se a les noves eines. Per aquest motiu la CMO creu que veurem canvis frenètics i una introducció ràpida de la innovació, encara que el suport físic conviurà amb el digital durant un llarg temps.