Software Engineer a VMWare i sòcia de les Young It Girls
Metavers: el nostre futur o la nostra perdició?
"Al metavers podem arribar a ser irreconeixibles i, per tant, fer coses que al món real no arribaríem a fer”
Cada cop més, el terme metavers és més present a la nostra societat. Per això, ens plantegem la pregunta següent: què és realment? Segons la pàgina web GD Empresa, és "un concepte que va més enllà del món físic tal com el coneixem. Parlem d'un món virtual on els éssers humans podrem connectar-nos per jugar, treballar, comunicar-nos... i fins i tot comprar parcel·les". Per tant, tot aquest món virtual realment ens pot arribar a beneficiar o pot arribar a ser el nostre pitjor malson?
Avui dia, ja hi ha diferents metaversos com Decentraland. Aquest metavers és un dels més utilitzats actualment i, gràcies a les dades proporcionades per Ciberninjas, podem saber que la població de Decentraland ocupa aproximadament 800.000 perfils registrats. Realment parlem d'una quantitat considerable de persones.
"El perill és molt més gran en un món virtual on la nostra identitat pot no ser la mateixa que en el món físic"
Com qualsevol tecnologia, el metavers també té el seu costat fosc. Constantment, apareixen casos aterridors, com el següent descrit a InfoBae: "Fa uns dies, Chanelle Siggens es va posar el seu visor de realitat virtual Oculus Quest per jugar el seu videojoc de trets favorit, Population One. Després d'iniciar el joc, va portar el seu avatar a una sala d'espera virtual al món digital immersiu i va esperar que comencés l'acció. Però mentre esperava, l'avatar d'un altre jugador se li va acostar. L'estrany va procedir a simular grapejar i ejacular sobre el seu avatar, va dir Siggens. Commocionada, li va demanar al jugador, l'avatar del qual semblava masculí, que deixés de fer això. L'estrany va arronsar les espatlles, com dient: ‘No sé què dir-te. Això és el metavers, puc fer el que vulgui’, va dir Siggens, una resident de 29 anys de Toronto. Després, simplement es va allunyar".
Realment és el Metavers el futur que volem com a societat? No crec que tenir un món virtual on es puguin realitzar les mateixes funcionalitats que al món real ens aporti prou coses bones perquè, a poc a poc, comencem a dur a terme les nostres tasques diàries en un món enterament virtual. Un món amb menys control, menys regles, menys vigilància, però fent activitats com socialitzar i treballar, no sona del tot agradable. Tindrem prou protecció davant de situacions així?
"Al metavers podem arribar a ser irreconeixibles i, per tant, fer coses que al món real, amb la nostra identitat, no arribaríem a fer”
Al món real aquestes situacions que va explicar Chanelle Siggens continuen passant, però el perill és molt més gran en un món virtual on la nostra identitat pot no ser la mateixa que en el món físic. El nostre aspecte pot ser diferent, podem arribar a ser irreconeixibles i, per tant, fer coses que al món real, amb la nostra identitat, no arribaríem a fer. Aquesta llibertat pot arribar a ser molt perillosa en un lloc com el metavers.
Serà el metavers un lloc on poder créixer com a societat o serà un altre espai més on no poder sentir-nos segurs arribant a experimentar situacions realment horribles?