Membre del consell executiu del Cercle Tecnològic

El metavers de Zuckerberg i la megarevolució social

"En 5 anys, totes les xarxes socials estaran obsoletes. El demà és el metavers"

Aquests últims mesos el món tecnològic ve molt capficat amb l'obsessió de Mark Zuckerberg pel metavers i els fabulosos 800.000 milions de dòlars en què valora Bloomberg el mercat en 5 anys. Per als que els hi ve de nou: recordeu Ready Player One (2018) de Spielberg? Doncs tal qual. A mesura que els perifèrics tecnològics es vagin sofisticant (cintes de moviment omnidimensional, vestits sensorials, visió en 3D amb qualitat analògica...), anirem trobant-nos més i més còmodes en aquesta nova "xarxa social" feta de múltiples xarxes socials. Imagineu-vos Fortnite com a mini joc dins d'aquesta plataforma; Facebook i TikTok com a àrees d'esbarjo; Linkedin per fer negocis; i una infinitat d'àrees de tots gustos i colors.

"A mesura que els perifèrics tecnològics es vagin sofisticant, anirem trobant-nos més i més còmodes en aquesta nova ‘xarxa social’ feta de múltiples xarxes socials"

Finalment, el món tecnològic ha vist que és el moment i ha iniciat una desbocada cursa per ser el primer a llançar la plataforma definitiva, el mega-hub, l'OASIS de Ready Player One. No és d'estranyar que Nvidia, EPIC Games, Roblox, Microsoft i el mateix Facebook hagin anunciat inversions mil milionàries per endur-se el gran premi.

Alguns direu: “Però si això ja està inventat i es diu Second Life". Efectivament, però lamentablement va arribar massa aviat. No existia la capacitat computacional ni la velocitat en transmissió de dades, ni els perifèrics per fer-lo triomfar. Potser veurem una adquisició en els pròxims mesos que la rellanci com a megaplataforma.

"En 5 anys, totes les xarxes socials estaran obsoletes. El demà és el metavers"

El futur és incert, però sembla que el moment és ara. Totes les tecnologies socials estan a punt de canviar, entre elles les mateixes xarxes socials. En 5 anys, totes elles estaran obsoletes. El demà és el metavers. Serà la revolució més gran des de la invenció d'Internet. Ens hi hem de posar ja.