Vicepresidenta de vendes de T-Systems i responsable del programa ApadrinaTIC del CTecno

Padrins per als joves TIC

“Vam pensar en ser padrins dels joves afectats per la covid que necessitàvem per construir el futur”

Tot va començar en el moment més cru de la pandèmia. Al Cercle Tecnològic ja teníem la inquietud de treballar amb el sector TIC des del vessant de responsabilitat social corporativa, però amb una aproximació pràctica i real que generés esperit de col·laboració, que ajudés a visibilitzar amb fets la voluntat dels socis de generar al sector noves formes de fer i de ser. Teníem al sector TIC una posició que podríem qualificat de privilegi en un moment de màxima complexitat social i econòmica. El sector es desvelava com un eix tractor clar de la recuperació i de la transformació de les empreses davant dels reptes d'adaptació a una nova realitat fortament digital.

Vam veure de primera mà la paradoxa del gran impuls de l'activitat TIC, i alhora la manca de professionals i el risc evident d'abandonament de joves talents per problemes econòmics i personals derivats de la covid-19. Havíem d'actuar i vam pensar en ser els padrins d'aquests joves que necessitàvem per construir el futur, a més a més, posant èmfasi en les dones tecnòlogues. Aquí va néixer l’ApadrinaTIC, una iniciativa plenament cooperativa i de col·laboració entre empreses, professionals i joves estudiants universitaris d’estudis tecnològics de Catalunya.

“Vam pensar en ser padrins dels joves afectats per la covid que necessitàvem per construir el futur”

Les empreses han posat fons per ajudar amb les matrícules dels joves afectats en l’entorn personal i familiar per la covid-19, i han preparat tot un programa d'activitats al llarg de l'any per tal que els i les estudiants coneguin més de primera mà el sector. Professionals voluntaris de totes les empreses padrines han actuat com a mentors d'aquests joves per ajudar-nos en la visualització del seu futur i acompanyant-los al llarg del curs, i els estudiants han entregat part del seu temps per entrar en contacte amb les empreses i altres companys de diferents universitats i disciplines TIC.

En aquesta primera edició han participat 12 empreses padrines sòcies del Cercle Tecnològic amb 19 mentors, 17 estudiants, més de 30 professionals voluntaris, i s'han fet més de 15 sessions divulgatives i d'orientació al llarg del curs. Estem molt contents d'haver aconseguit en un any anar de la idea a l'acció i a l'execució amb èxit.

"Tots podem contribuir a millorar la nostra societat i promoure un entorn professional més inclusiu, divers, solidari i col·laboratiu"

Ara ens estem preparant ja per a la segona edició, amb la qual esperem arribar a més de 50 estudiants. En aquesta, ampliem la nostra acció i busquem també tots els joves TIC dels darrers cursos interessats en la mentoria i que vulguin aprofitar l'oportunitat de conèixer el sector i grans professionals, d'eixamplar la seva xarxa de contactes i d'iniciar el seu camí en un món tan estimulant i canviant com és el món de les TIC.

Penso, però, que més enllà de la participació del primer any, em quedo amb la sensació de solidaritat, d'acompanyament, de generositat i alhora de contribució que tots els professionals i empreses han demostrat en tirar endavant la iniciativa. Tots podem contribuir a millorar la nostra societat i promoure un entorn professional més inclusiu, divers, solidari i col·laboratiu.

Etiquetes