Fundador i director de la consultora beshared.es

Aquest estiu posa en forma la teva identitat digital

"Aprofita aquest estiu per invertir en tu i defineix els teus pròxims passos seguint una dieta digital equilibrada"

Ha arribat l'estiu, aquest temps que tots esperàvem, i més després de l'any i mig que portem... Caloreta, tovallola, parasol, platja, música... però també una època en la qual, a vegades, alguns se salten la dieta que han anat cuidant al llarg del curs. Perquè qui més qui menys es pren alguna cervesa de més en alguna terrasseta enfront de la mar, mentre atalaia els ocells sobrevolar els cels i els vaixells solcar les cristal·lines aigües. No obstant això, uns altres opten per aprofitar aquest període estival per a posar-se en forma ingerint una menor quantitat de greixos i begudes gasoses, i mantenint en aquesta època de l'any l'operació biquini.

Igual que cuidem la forma física i el nostre benestar, també hauríem de parar especial atenció a la nostra identitat digital, ja que en l'últim any i mig hem mantingut més contacte virtual que físic amb els diferents públics. Per exemple, hem passat d'assistir a una reunió en una habitació amb més de 10 persones a estar connectats amb tot l'equip a través d'una sala de Zoom; o hem substituït les targetes de visita físiques pel codi QR en LinkedIn, o directament pel WhatsApp quan hem conegut a un nou contacte. Però quina informació apareix sobre nosaltres en aquests canals de presentació de la nostra marca personal?

"Abans de submergir-te en el fascinant món de les plataformes en línia, és molt important adequar les teves pàgines de contacte"

Abans de submergir-te en el fascinant món de les plataformes en línia, és molt important adequar les teves pàgines de contacte. Per a un professional com tu, hauries de començar per revisar i optimitzar els teus perfils de LinkedIn i de WhatsApp, revisant la teva imatge, 'Sobre', informació de la biografia, @username, contactes, etc. D'altra banda, una vegada que hagis ajustat cadascuna de les parts dels perfils digitals de presentació, et recomano que comencis a definir un pla d'acció que et permeti projectar la teva identitat digital de manera clara i coherent a través de les plataformes en línia. Aquesta planificació et permetrà seguir un full de ruta i establir una base sòlida per construir el teu camí digital.

Aprofita aquest estiu per invertir en tu i defineix els teus pròxims passos seguint una dieta digital equilibrada. Vols conèixer quins són els ingredients necessaris per a mantenir una dieta sana i equilibrada a nivell digital?

  • Selecciona amb criteri els teus referents en línia. Busca perfils vinculats als teus temes d'interès a LinkedIn o Twitter. Depenent de qui segueixis, tindràs al teu abast un contingut de major o menor valor.
  • Comparteix publicacions d'altres usuaris afegint els teus territoris de marca i keywords. No tot és generar contingut propi, també pots "associar-te" amb altres usuaris compartint els seus continguts i afegint els teus propis comentaris. Interactua amb altres perfils professionals, genera networking i aprofita per incrementar la teva xarxa de contactes.
"No tot és generar contingut propi, també pots "associar-te" amb altres usuaris compartint els seus continguts i afegint els teus propis comentaris"
  • Crea contingut de valor i d'interès per a la teva comunitat. Fes la teva contribució d'opinió saludable. Enriqueix la xarxa amb la teva experiència, coneixements, inquietuds i habilitats.
  • Cuida la teva cortesia digital. Escolta, atén i respon de manera personalitzada als comentaris o missatges d'altres usuaris. Tracta a les teves relacions en les xarxes socials igual que fas fora d'elles.
  • Planifica quins són els #Diasde en el teu sector i agenda els esdeveniments (tant en línia com presencials) d'interès per a tu. Acosta't a les oportunitats que pot haver-hi en aquesta mena d'esdeveniments.
  • Recorda anar actualitzant la informació dels teus perfils regularment. No et quedis enrere i aprofita totes les oportunitats que ens bridan plataformes com LinkedIn o Twitter.
"Cuida la teva cortesia digital. Escolta, atén i respon de manera personalitzada"

Perquè la teva identitat digital també requereix de bons ingredients. Aquest estiu dedica-li temps a definir el teu pla d'acció i a la tornada de les vacances comença a posar en pràctica la teva nova dieta digital equilibrada. I, això sí, cada tres mesos, recorda fer-te una revisió mèdica dgital per veure si estàs seguint el teu pla saludable. Si aconsegueixes dur a terme aquesta dieta, cada dia estaràs més prop de convertir-te en un/una referent en el continent digital per a molts altres perfils professionals. Cuida el que projectes a través de la xarxa perquè sobre la base d'això apareixeran més o menys oportunitats per a tu.

"Cuida el que projectes a través de la xarxa perquè sobre la base d'això apareixeran més o menys oportunitats per a tu."