Desvelen la identitat de la veu darrere d’Alexa

El periodista estatunidec Brad Stone apunta l’actriu de veu Nina Rolle com la inspiració original de l’assistent de veu d’Amazon

Categories:

Redacció

Desvelen la identitat de la veu darrere Alexa
Desvelen la identitat de la veu darrere Alexa | hamburgfinn (Pixabay)

L’actriu de veu i storyteller Nina Rolle, resident a Colorado (Estats Units), ha estat identificada com la responsable de la locució en anglès en la qual es basa Alexa, l’assistent de veu desenvolupat per Amazon. Així ho defensa el periodista estatunidenc Brad Stone en el seu darrer llibre, Amazon Unbound: Jeff Bezos and the Invention of a Global Empire, segons ha avançat The Verge.

Aquesta afirmació sorgeix després d’una sèrie de converses que l’autor del llibre ha mantingut amb la comunitat d’actors i actrius de veu. El periodista explica que la multinacional va destinar mesos de treball en avaluar les diferents propostes dels candidats que l’empresa especialitzada GM Voices havia recaptat pel projecte d’Alexa, per acabar presentant una selecció de les millors opcions al CEO de la companyia, Jeff Bezos, encarregat de prendre la decisió final. Ni Amazon ni Rolle han confirmat o desmentit aquestes informacions, ni quan Stones va contactar amb ells ni tampoc posteriorment, després de la publicació dels fets a The Verge.

Nina Rolle ha posat veu a anuncis d’una gran quantitat i varietat d’empreses i institucions, tals com Honda, Absolut, HeartMind institute o TCM Movies, entre altres. A la seva pàgina web es presenta com una “narradora convincent” i una “atleta vocal”, des d’on fa gala de la seva adaptabilitat, que cobreix des de companyies de telecomunicacions a videojocs RPG en línia. A continuació us deixem un dels darrers anuncis d’Alexa i un comercial doblat per Rolle, per a poder realitzar la comparació adient.