Barcelona vol ser referència en innovació tecnològica sanitària

L’Hospital Clínic de Barcelona i Leitat impulsen CATI, un centre per impulsar la innovació en el sector de la salut i posicionar el talent de Catalunya

Categories:

Redacció

CATI s'ubicarà al carrer Urgell de Barcelona, on hi ha la parròquia de Sant Isidor
CATI s'ubicarà al carrer Urgell de Barcelona, on hi ha la parròquia de Sant Isidor | Cedida

L’Hospital Clínic de Barcelona i Leitat impulsaran la creació d’un nou centre dedicat a la innovació en tecnologia en salut, el Clinical Advanced Technologies Institute (CATI). L’espai vol convertir-se en un referent internacional que posi en valor el coneixement, la recerca i l’emprenedoria local, i que faciliti la transferència de la tecnologia sanitària cap a l’empresa i el sector industrial.

La iniciativa, que també compta amb la participació de la Universitat de Barcelona (UB), l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona (HSJD) i l’IDIBAPS, preveu generar llocs de treball qualificats, retenir talent i augmentar la competitivitat del sector. A més a més, es posarà èmfasi en l’impuls de la digitalització sanitària, la qual, segons el vicepresident i CEO de Leitat, Joan Parra, “està destinada a transformar els sistemes de salut actual, millorant tots els processos de valor des de la diagnosi a la teràpia, passant per l’assistència". El director tècnic de Teràpies Avançades del Clínic i Director Mèdic de Leitat també afegeix que “generarà la massa crítica necessària per incrementar la probabilitat d’aconseguir fer arribar al mercat tecnologies mèdiques made in Barcelona”.

Suport públic i privat

El CATI s’ubicarà en un edifici que es construirà al solar que ocupa la parròquia de Sant Isidor, al carrer Urgell de Barcelona i a prop de l’Hospital Clínic, a partir de la seva cessió del dert de superfície de 75 anys per part de l’Arquebisbat de la ciutat.

El projecte compta amb una dotació de 21,7 milions d’euros per a l’edificació de la seu, de 8.000 m2, i de 32 milions d’euros per equipar i dinamitzar el centre. L’espai es finançarà amb fons europeus i ja compta amb l’acreditació i reconeixement d’Acció i el Ministeri d’Economia i Competitivitat. Tal com ha assenyalat el coordinador del projecte, Lluís Donoso, el model de gestió es basarà en “principis de professionalitat i prudència, que se sustentarà en aportacions públiques i privades de recursos per finançar els projectes que s’executin”.

Etiquetes