Un consorci inverteix 1,2 MEUR per impulsar la indústria de les bateries Espanya

EIT InnoEnergy lidera la iniciativa, que pretén crear “la cadena de valor completa” del producte i incidir sobretot en l’automoció

Categories:

ACN

Battchain calcula es poden crear més 13.700 lloc de treball
Battchain calcula es poden crear més 13.700 lloc de treball | Julian Stratenschulte / Picture Alliance

El grup d'empreses aliat sota el consorci Battchain ha anunciat una inversió de 1.200 milions d'euros per crear "la cadena de valor completa" de les bateries a Espanya, des de l'extracció de matèries primeres fins al reciclatge final. L’ens està coordinat per EIT InnoEnergy, una de les principals acceleradores d'Europa en energia sostenible i preveu incidir especialment en l’automoció.

Battchain calcula que aquestes iniciatives poden crear més de 1.700 llocs de treball directes i 12.000 indirectes, i assolir una xifra de negoci de 2.400 milions d'euros el 2030. També preveu eliminar 1,5 milions de tones de CO2 cada any.

Segons els càlculs del consorci, la demanda acumulada de bateries a Espanya assolirà els 75GWh d'aquí al 2030. Un 90% de la demanda provindrà del sector de l'automoció. Per a aquell any, Battchain espera que la meitat de vehicles produïts a l'estat espanyol siguin elèctrics.