Cellnex s’alia amb Deutsche Telekom per gestionar 3.150 torres de telecomunicacions als Països Baixos

La companyia s’ha compromès a invertir almenys 200 MEUR en la infraestructura

Categories:

ACN

| Cedida

Cellnex ha arribat a un acord amb Deutsche Telekom per gestionar 3.150 noves torres de comunicació als Països Baixos. L'operació, anunciada aquest dijous a través d'un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), es formalitzarà a través del fons Digital Infrastructure Vehicle, un fons de nova creació participat en un 62% per Cellnex i en un 38% per Deutsche Telekom.

Segons detalla el comunicat, Deutsche Telekom aportarà els actius i 250 milions d’euros de deute al fons, mentre que Cellnex es compromet a invertir 200 milions d’euros en els emplaçaments. Un cop es formalitzi l'acord, Cellnex passarà a operar un total de 4.314 torres de telecomunicacions als Països Baixos, mercat on va entrar l'any 2016.

S'espera que el nou fons, que operarà de manera independent, inverteixi en actius europeus i infraestructures digitals com la fibra òptima, noves torres i centres de dades. L'objectiu, segons ha detallat Cellnex, consisteix a incrementar el desplegament del 5G al país i obtenir sinergies amb la fusió. Per altra banda, la companyia espanyola i Deutsche Telekom signaran un contracte de serveis d'almenys 15 anys i es comprometen a desplegar 180 nous emplaçaments al territori.

Un cop es tanqui l'operació, l'ebitda de la companyia els Països Baixos creixerà fins als 63 milions d’euros, mentre que el flux de caixa lliure i recurrent s'incrementarà en 30 milions d’euros.