La fibra òptica de Telefónica arriba a 3,7 milions d’habitatges i comerços

L’operadora intensifica l’activitat durant el confinament per cobrir la demanda de xarxa arran del confinament

Categories:

ACN

Telefónica ha estès la fibra òptica a 46 municipis de Catalunya el 2020
Telefónica ha estès la fibra òptica a 46 municipis de Catalunya el 2020 | Movistar

Telefónica ha estès la fibra òptica a més de 3,7 milions d'habitatges i comerços de Catalunya, segons el balanç d'accessibilitat a internet de la companyia al tancament de 2020. El seu servei ha arribat a 46 municipis del territori per cobrir el 77% de la demanda, amb l’objectiu d’assolir el 100% de les zones poblades el 2025.

El gruix d’estensió de la infraestructura s’ha registrat a Barcelona amb 2,8 milions de llars i botigues, seguida de Tarragona amb 376.800; Girona amb 306.900; i Lleida amb 179.500. A més a més, l’operadora ha cobert 200 poblacions amb 5G. Tota la xarxa de coure haurà de ser substituïda per fibra abans de 2025, quan també finalitzarà l'apagat de la xarxa 3G.

La demanda d'Internet s'ha disparat en els últims mesos a causa de les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia, que han resultat en un augment significatiu de la presència de les famílies a les llars. Durant el confinament, Telefónica va registrar xifres rècord de consum d'internet fix i mòbil, i trucades des de telèfon fix i a mòbil, pel que ha assegurat que va reforçar infraestructures i va duplicar el personal operatiu.

El trànsit de dades a la banda ampla fixa va arribar a registrar increments del 50%, mentre que les trucades des de telèfons fixes es van disparar fins a un 150%. En la xarxa mòbil, l'augment va ser proper al 70% tant en dades com en trucades.

Etiquetes