Uns catalans creen un escut per protegir-se de la covid-19

La solució es desinfecta quan es guarda en una bossa feta amb material antivíric i antibacterià

ACN

El teixit protegeix elements d'ús públic
El teixit protegeix elements d'ús públic | ACN

Uns catalans han patentat un escut de mans per evitar el contacte directe amb objectes i mobiliari d'ús públic. L'invent, del qual ja se n'han confeccionat més de 20.000 unitats, pretén ser una eina més per prevenir el contagi de la covid-19 en situacions con l’ús de carros de la compra en els supermercats o en les barres de subjecció del transport públic. La seva desinfecció s’efectua quan es guarda en una bossa específica feta de material antivíric i antibacterià.

La solució ja s'ha començat a distribuir a diferents punts de Catalunya, de l'estat espanyol, Itàlia, els Estats Units i la Xina.

Detectar la necessitat de primera mà

El creador del nou escut, Roger González, va tenir la idea quan, a l'inici de la pandèmia, es va trobar amb una "autèntica situació de caos" a l'anar al supermercat. "Ningú sabia com agafar el carro, hi havia gent que fins i tot l'empentava amb el colze", relata. Per això, va pensar que calia una solució "més pràctica". El masquefí, amb l'ajuda de dos socis més, Marc Torres i Annabel Medina, van començar a fer plànols i dissenys fins que van arribar a la solució de l'escut.

En col·laboració amb l'empresa Smart Inovations l.d.a, especialitzada en nanotecnologia, van idear un teixit similar al de la mascareta, antivíric i antibacterià, que evita el contagi i neteja la superfície sobre la qual s’ubica. La lona amb què està fet l'escut porta uns agafadors que es col·loquen directament a la superfície que es vol subjectar i d'aquesta manera s'evita el contacte de la pell amb els objectes o el mobiliari urbà.

Una operària empaqueta l'escut de mans a Handshield Mediterranean

Les diferents utilitats que han trobat al producte han fet que, en poc més d'un mes, la nova empresa, Handshield Mediterranean, n'hagin confeccionat ja més de 20.000 unitats i que fins i tot hagin despertat la curiositat fora de les nostres fronteres. Itàlia, la Xina o els Estats Units són alguns dels països on ja han començat a exportar. A hores d'ara es ven només per Internet, però la idea, avança González, és que es pugui vendre en botigues específiques i grans superfícies.

Etiquetes