El Clúster TIC Catalunya Sud tanca l’any amb un 15% més de projectes

L’organisme impulsa projectes aplicats durant la pandèmia basats en teleassistència, impressió 3D o seguiment de la covid-19

Categories:

ACN

El Clúster TIC Catalunya Sud tanca el 2020 amb bons resultats
El Clúster TIC Catalunya Sud tanca el 2020 amb bons resultats | ACN

El Clúster TIC Catalunya Sud preveu tancar l'any amb un increment de projectes del 15% respecte l'any anterior. L’organisme ha impulsat propostes com l'aplicació de seguiment i vigilància de l'evolució de la covid-19 de la Generalitat, una plataforma de teleassistència mèdica en línia, impressió en 3D de mascaretes o elements per respiradors, i fórmules de venda en línia per a petits productors, que són una mostra de com les necessitat de la pandèmia han impulsat les activitats del sector de les tecnologies i la comunicació.

La necessitat de digitalització de les empreses es troba al darrere d'aquesta dinàmica positiva. "Tenim clar que aquesta tendència no només sortirà reforçada de la covid-19, sinó que s'hauria de reforçar per part de les administracions públiques", ha assenyalat el president del Clúster TIC Catalunya Sud, Pablo Mazón. A més, ha reflexionat que la digitalització de qualsevol procés "no hauria de sorgir nomes fruit d'un problema" sinó que s'ha de fer sempre "sota la visió de voler optimitzar processos, reduir costos i tenir un model que sigui escalable".

El clúster suma prop de mig centenar d'associats, amb una facturació global d'uns 1.000 milions d’euros, i dona feina directa a més de 1.500 persones

El paper de l'Escola TIC

El clúster, amb seu a Reus, ofereix un projecte únic a l'estat espanyol que ofereix la formació especialitzada que demanden les empreses del territori. Un dels avantatges que presenta respecte altres entorns és que capacita els alumnes de forma molt més especialitzada i en períodes més curts, segons ha assenyalat el Clúster Manager, Gabi Domènech. Ara mateix, el grau d'inserció laboral dels alumnes que completen la formació és del 70%.

En poques setmanes acabarà el darrer curs de l'edició d'enguany, que ha comptat amb 62 alumnes. Domènech ha apuntat també que, a banda de la capacitació de perfils transversals a demanda de les empreses, també recapaciten per al sector tecnològic joves formats en altres disciplines com ara enginyeries, física o matemàtiques. A curt termini es treballa en formacions al voltant del 5G, la ciberseguretat i el blockchain, uns àmbits de programació amb una demanda que anirà clarament a l'alça.

Etiquetes