Els Reis d’Orient es podran veure al cel amb drons

L’empresa catalana Flock Drone Art implementa un ‘software’ que permet projectar imatges i renovar la funció de la pirotècnia

ACN

Flock Drone Art actualitza l'efecte de la pirotècnia
Flock Drone Art actualitza l'efecte de la pirotècnia | ACN

Els drons poden ser el mitjà per acostar les cavalcades dels Reis d’Orient als més menuts. L’empresa catalana Flock Drone Art, fundada per emprenedors del Baix Empordà, Osona i el Solsonès, combina l'art amb les noves tecnologies per actualitzar la màgia de la pirotècnia a partir d'una cinquantena d'aparells que reproduiran figures i missatges al cel. Aquesta companyia serà la primera de Catalunya a oferir la possibilitat de fer espectacles de llum amb aeronaus de temàtica nadalenca.

Flock Drone Art podrà dissenyar espectacles personalitzats amb figures que van fins als 100 metres d'alçada i els 50 d'ample. Els drons se sincronitzaran per crear una coreografia programada prèviament. A través de la llum que projectin aquestes naus, la gent podrà veure les figures i els missatges al cel. Segons han explicat els responsables del projecte, la idea és renovar i complementar la màgia que van portar els focs artificials a partir de la tecnologia.

Adaptar-se a les possibilitats

L'empresa van adquirir un software creat a Letònia i durant dos anys han estat desenvolupament el projecte. Entremig, els fundadors han hagut de treballar per aconseguir diversos permisos que els permetin fer volar els drons a l'espai públic. Segons un dels impulsors, Fran Arnau, "la normativa europea" és molt restrictiva sobre els usos de drones i específicament encara ho és més la catalana i espanyola.

Arnau ha explicat que "no hi ha límits" a l'hora de reproduir "qualsevol figura", sinó que tan sols cal tenir en compte la resolució que tindrà la imatge en funció del nombre de drons que hi ha. A més, remarquen que és una alternativa segura durant la pandèmia, ja que es pot veure el mateix espectacle des de molts punts diferents i també són respectuosos amb el medi ambient perquè no deixen residus. Aquesta pràctica ja està molt estesa en altres territoris, com ara el continent asiàtic.

Etiquetes