El 60% dels joves de 15 anys dels països de l’OCDE usen les xarxes socials més de tres hores al dia

L’organització internacional alerta que l’exposició a infants a les tecnologies digitals pot presentar riscos com els continguts inapropiats o les amenaces de seguretat

Categories:

ACN

Fins a un 17% dels enquestats reconeix sentir ansietat o nerviosisme com a mínim la meitat del temps que no estan connectats a dispositius digitals
Fins a un 17% dels enquestats reconeix sentir ansietat o nerviosisme com a mínim la meitat del temps que no estan connectats a dispositius digitals | Joseph Sharp (Unsplash)

L’Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmics (OCDE) ha publicat un informe on especifica que més del 60% dels joves passen tres hores o més a les xarxes socials en un dia laborable i que pràcticament la totalitat –un 98%– dels enquestats disposa d’un telèfon intel·ligent. A més a més, OCDE ha afirmat que un 17% reconeix sentir-se ansiós o nerviós com a mínim la meitat del temps que no estan connectats als dispositius digitals i que el ciberassetjament va en augment en tots els països que formen part de l’organització.

L’ens internacional té com a un dels objectius promoure polítiques per preservar les llibertats individuals i millorar el benestar econòmic i social de la població. En aquest camp d’actuació, i prenent com a referència els 45 indicadors a escala global que han tingut en compte per l’elaboració de l’informe, alerta que des de molt petits ja s’exposen els nens a les tecnologies digitals. Més enllà de “fer-los servir per aprendre i distreure’s”, comenten en el document, “presenten riscos com els continguts inapropiats o amenaces de seguretat”.

En el marc de la presentació d’aquest informe, el secretari general de l’OCDE, Mathias Cormann, ha declarat que també “cal protegir fora de línia, ja que els riscos per al benestar dels infants en els dos mons sovint es retroalimenten”. Per aquest motiu, considera necessària “una aproximació política global i multisectorial que impliqui proveïdors de serveis digitals, professionals de la salut, educadors, experts, pares i infants, per tal de protegir i donar-los suport”.