El Llum BCN 2024 s’enfocarà en l’impacte de les noves tecnologies

El festival d’arts lumíniques acollirà del 2 al 4 de febrer una quarantena d’obres d’artistes nacionals i internacionals

Categories:

RedaccióACN

El Llum BCN exposarà les obres de 13 professionals i 17 escoles de disseny i arquitectura de la capital catalana
El Llum BCN exposarà les obres de 13 professionals i 17 escoles de disseny i arquitectura de la capital catalana | Gerard Escaich (ACN)

Barcelona acollirà el cap de setmana del 2 al 4 de febrer una nova edició del Llum Barcelona 2024, el festival d’arts lumíniques ubicat al barri del Poblenou. La trobada comptarà amb una quarantena de propostes i peces de 13 artistes, entre els quals destaquen professionals catalans com Alba G. Corral o Antoni Arola, però també convidats internacionals com Elisa Storelli, Gijs Coenen o el col·lectiu britànic UVA. L’impacte de les noves tecnologies serà una de les temàtiques principals de l’edició d’enguany, juntament amb la relació amb l’entorn i les preocupacions mediambientals.

Llum BCN és un festival dedicat a les arts lumíniques consolidat com una de les cites europees del disseny, d’arquitectura, la tecnologia i la il·luminació. Durant els dies de celebració del festival, Barcelona esdevindrà un experiment col·lectiu de percepció i participació per contemplar, explorar i habitar la ciutat des de perspectives inèdites. El certamen compta amb la direcció artística de Maria Güell Ordis i amb Juliette Bibasse com a curadora internacional convidada. A més a més dels 13 professionals que exposaran les seves obres, la cita també comptarà amb els treballs de 17 escoles de disseny i il·luminació de la capital catalana.

Per la part professional, es troben obres com Range in between, de la il·luminadora i artista visual catalana Jou Serra, que consisteix en un dispositiu immersiu que reflexiona sobre les identitats de gènere a través de la llum. També es podrà visitar Circadian Nocturne, una instal·lació de l’artista i investigadora londinenca Anna Ridler que fa servir algoritmes complexos per explorar formes no humanes de mesurar el temps. Per la seva banda, l’estudi de disseny i arquitectura barceloní TAKK reinventaran la coberta de miralls del Mercat dels Encants per instal·lar-hi un escull artificial conformat per estris d’allò més diversos amb la intenció de visibilitzar la violència dels llocs de producció de menjar.