El pòdcast de la Queta recull més de 1.500 veus de 16 ciutats catalanes

La iniciativa promoguda pel Govern es publicarà a principis de 2024 per visibilitzar la pluralitat d’accents i parles del territori

Categories:

Redacció

El portal de la iniciativa 'Provem-ho en català' supera les 82.000 visualitzacions i s'acosta als 73.000 usuaris
El portal de la iniciativa 'Provem-ho en català' supera les 82.000 visualitzacions i s'acosta als 73.000 usuaris | Govern

Després de dos mesos voltant pel país, la cabina de ràdio de la Queta ha finalitzat el seu trajecte per recaptar veus per crear el pòdcast en català més gran que s’hagi fet mai. La iniciativa ha passat per un total de 16 municipis de totes les vegueries del Principat i ha aconseguit que hi participessin més de 1.500 persones.

El projecte, impulsat pels departaments de Drets Socials, Cultura i Presidència, vol fomentar l’ús i l’aprenentatge de la llengua catalana dins de la població. Durant les vuit setmanes en què s’ha dut a terme, la cabina de ràdio ha passat per les ciutats de Barcelona, Sabadell, Terrassa, Manresa, Igualada, Tàrrega, Reus, Tarragona, Tortosa, Lleida, Tremps, Girona, Figueres, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Allà, els ciutadans que entressin tenien quatre opcions: respondre preguntes sobre l’ús que fan del català; practicar la llengua en una conversa amb la Queta; fer un karaoke amb la cançó Començar, dels Tyets, les Marala i el Kelly Isaiah, o bé donar una mostra de veu per al projecte AINA.

Amb el material recollit, ara els organitzadors processaran i seleccionaran les veus amb la intenció de publicar el pòdcast a principis de 2024. “Ens cal de nou un impuls per estendre l’ús social de la llengua catalana”, ha assegurat el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, qui considera que “es percep que el país té ganes d’implicar-se de nou en l'ús social de la llengua arreu del país”.

El pòdcast de la Queta s’emmarca dins de la campanya Provem-ho en català, un moviment que, a través de la seva pàgina web, ofereix diversos recursos a les persones que vulguin aprendre o millorar el seu nivell de la llengua, així com un seguit de consells i mesures per promoure el català en el nostre entorn. Des que es va posar en funcionament, el portal ja acumula més de 82.000 visualitzacions i prop de 73.000 usuaris.