Reus esdevé el primer districte tecnològic de la demarcació de Tarragona

Cinc de les deu empreses que més perfils TIC van contractar el 2022 s’ubiquen a la capital del Baix Camp

Categories:

Redacció

Dues de cada tres companyies del Clúster TIC Catalunya Sud preveuen créixer en facturació aquest 2023 i la meitat pensen a ampliar la plantilla en el pròxims mesos
Dues de cada tres companyies del Clúster TIC Catalunya Sud preveuen créixer en facturació aquest 2023 i la meitat pensen a ampliar la plantilla en el pròxims mesos | ACN

Reus acull les principals empreses tecnològiques de la demarcació de Tarragona. De les deu empreses que més perfils TIC van contractar el 2022, la meitat estan establertes a la capital del Baix Camp. Aquesta és una de les principals conclusions a què arriba l’estudi del Clúster TIC Catalunya Sud, presentat aquest dijous, que recull les inquietuds de les companyies i proporciona mesures concretes per reforçar la competitivitat i lideratge. Les cinc empreses, que sumen un total de 1.400 treballadors i més de 1.200 milions d’euros en facturació, van contractar 250 persones l’últim any i el 83% dels nous empleats responien a perfils tecnològics.

L’informe es basa en els eixos de desenvolupament econòmic, connectivitat, suport governamental i formació i talent, i també assenyala que dues de cada tres companyies del sector preveuen un creixement de facturació respecte a l’any anterior i que més de la meitat contempla ampliar els seus equips en els pròxims mesos. El director del Clúster TIC Catalunya Sud, Sergi Novo, ha destacat “el potencial del sector tecnològic a Catalunya Sud”, tot indicant que “Reus es troba en disposició de liderar aquest espai” per l’aposta pel talent, la hibridació de perfils i l’especialització.

Tot i que l’estudi apunta que Reus ja disposa de la majoria dels factors per ser considerat com un districte tecnològic, com són les infraestructures, la connectivitat o els centres d’innovació i de recerca, des del consistori es vol continuar potenciant amb “l’ampliació de la zona sud de la ciutat” per tal que arribin noves empreses. Entre les mesures anunciades per l’equip de govern, hi ha la creació d’espais col·laboratius, noves incubadores basades en la intel·ligència artificial, l’acolliment d’esdeveniments de referència, la construcció de més habitatge i zones verdes sostenibles i fomentar el talent, amb formacions específiques en el camp de la tecnologia.