La catedral de Barcelona se suma a la moda de les visites virtuals

Recreacions, grafismes i l’enregistrament mitjançant drons amb càmeres de 360 graus permeten viatjar a vista d’ocell pels espais més emblemàtics i d’altres detalls mai vistos del temple

Categories:

RedaccióACN

Al claustre hi ha instal·lats trenta tamborets giratoris, equipats amb ulleres del model Oculus Quest 2
Al claustre hi ha instal·lats trenta tamborets giratoris, equipats amb ulleres del model Oculus Quest 2 | Catedral de Barcelona

La catedral de Barcelona ha incorporat aquest mes de novembre la realitat virtual immersiva a les visites turístiques. La nova experiència permet als usuaris descobrir el temple a vista d’ocell a través d’un recorregut pels espais més emblemàtics, com el claustre, la Cripta de Santa Eulàlia o les voltes. Sota el guiatge de l’equip de patrimoni de la catedral, un equip d’experts de l’empresa Vocces ha utilitzat un sistema d’enregistrament unint drons amb càmeres de 360 graus, recreacions, grafismes, infografies i il·lustracions.

L’espai per viure l’experiència, reforçada amb una banda sonora original que intensifica el moment, es troba just al claustre de la Catedral, on hi ha instal·lats trenta tamborets giratoris. Les ulleres de realitat virtual són d’alta qualitat, concretament del model Oculus Quest 2, i hi ha set llengües entre les quals pot escollir el públic: català, castellà, anglès, francès, alemany, italià i xinès.

“Es tracta d’un servei que no substitueix, sinó que complementa la visita, ja que permet veure espais on no és possible accedir físicament”, explica el degà de la Catedral de Barcelona, Monsenyor Santiago Bueno, qui assegura que, en només deu dies, han passat ja unes cinc mil persones per la nova proposta. Gràcies a l’experiència immersiva, poden observar-se llocs inèdits per als qui alguna vegada han entrat dins el temple, com el baptisteri paleocristià, la imatge de Santa Helena o la nau central vista des de dalt.