El mercat espanyol de realitat virtual preveu duplicar els ingressos el 2023

Els dispositius i equipaments informàtics concentren la majoria de la inversió en aquesta tecnologia, que només destina un 30% als continguts

Redacció

La consola de videojocs és, de llarg, el dispositiu preferit pels usuaris espanyols per accedir als continguts de realitat virtual
La consola de videojocs és, de llarg, el dispositiu preferit pels usuaris espanyols per accedir als continguts de realitat virtual | Tima Miroshnichenko (Pexels)

El mercat de la realitat virtual (RV) a l’Estat espanyol preveu duplicar els seus ingressos aquest any i assolir els 102 milions d’euros segons recull un informe de la companyia especialitzada en tecnologies esportives Telecoming. En cas de confirmar-se aquestes dades, el nivell de facturació representaria el 5,56% del sector europeu, que arribaria als 1.834 milions d’euros; i el 0,93% del mercat global, amb uns ingressos a finals d’any de 10.998 milions.

L’estudi també assenyala que, en els dos pròxims anys, els ingressos derivats de la RV creixeran al país en un 51%. D’aquesta manera, la facturació de l’any 2025 hauria de ser de 232 milions d’euros, cosa que significaria el 8% del mercat europeu (2.787 milions) i l'1,31% del mundial (17.622 milions).

Actualment, tres de cada 10 euros destinats a la realitat virtual a l’Estat espanyol corresponen als continguts, mentre que el gran gruix es dedica als dispositius i equips informàtics. De fet, es calcula que durant el 2023, els usuaris espanyols gastaran més de 35,5 milions d’euros en continguts immersius i accediran a 2,7 milions d’aplicacions o videojocs de RV. Per altra banda, segons l’informe, es continua ocupant les últimes posicions en temps mitjà de consum.

Pel que fa a l’aplicació d’aquesta tecnologia en dispositius concrets, la consola de videojocs és l’aparell preferit pels internautes espanyols per accedir a aquest tipus de contingut amb un 78% de quota de mercat. Altres terminals sense fils signifiquen el 15% del total i els ordinadors, el 7%. Es preveu que, en els pròxims dos anys, aquesta tendència s’accentuï encara més i que les videoconsoles ocupin el 84% del mercat de realitat virtual a l’Estat espanyol.