Meta planteja una subscripció de pagament a Europa per Instagram i Facebook

La companyia planteja una quota mensual per aquells usuaris que no vulguin que se’ls rastregi l’activitat per mostrar-los anuncis personalitzats

Categories:

Redacció

La quota que planteja Meta és de 13 dòlars mensuals en mòbils i de 16 dòlars en ordinadors
La quota que planteja Meta és de 13 dòlars mensuals en mòbils i de 16 dòlars en ordinadors | energepic.com (Pexels)

Meta ha plantejat la possible implementació d’un pla de subscripció de pagament per Facebook i Instagram destinat exclusivament als usuaris europeus, segons ha avançat The Wall Street Journal. Aquesta modalitat, que tindria un cost mensual de 14 dòlars (13,36 euros) per a mòbils i de 17 dòlars (16,22 euros) per a ordinadors, seria l’opció que donaria l’empresa als usuaris que es neguin a permetre que les plataformes facin servir les seves dades personals per mostrar anuncis personalitzats.

La decisió de Meta arriba com una manera d’intentar complir amb les exigències de la Unió Europea sense perdre els ingressos que suposa el seu model publicitari, que el 2021 va aportar-li 114.934 milions de dòlars arreu del món. El desembre de 2022, l’ens supranacional va imposar una sèrie de restriccions a la companyia matriu de Facebook, Instagram i WhatsApp, amb les quals limitava la captació i tractament de dades personals per a la publicitat segmentada.

Segons TWSJ, la multinacional va presentar amb tota mena detall el nou model a les autoritats europees aquest setembre. La proposta oferirà una decisió dual als usuaris: continuar fent servir les xarxes socials sense cap pagament, a canvi que les plataformes puguin fer servir les dades personals amb fins publicitaris; o bé pagar la quota i evitar-ho. De moment, la Unió Europea no s’ha pronunciat públicament davant d’aquesta proposta.