Disney+ també restringeix l’ús de comptes compartits

La mesura s’aplicarà al Canadà el pròxim 1 de novembre i s’espera que arribi a l’Estat espanyol l’any 2024

Categories:

Redacció

La plataforma de continguts audiovisuals llançarà un nou pla de subscripció, que inclourà anuncis, per 5,99 euros al mes
La plataforma de continguts audiovisuals llançarà un nou pla de subscripció, que inclourà anuncis, per 5,99 euros al mes | Thibault Penin (Unsplash)

Disney+, seguint el model que va iniciar Netflix ja fa alguns mesos, aplicarà restriccions als comptes compartits. Aquesta mesura, tal com ha anunciat la companyia, farà que els continguts només es puguin visualitzar des de dispositius associats a una mateixa llar. El primer país on entrarà en funcionament serà al Canadà, el pròxim 1 de novembre, i s’espera que arribi a l’Estat espanyol el 2024. Tot i que encara no han especificat com faran complir la política, tot apunta que es farà un seguiment de les adreces IP i dels dispositius utilitzats.

Els usuaris canadencs de la plataforma ja van ser avisats que s’estan implementant restriccions a la seva capacitat per poder compartir un compte o credencials d’inici fora de la llar. Al servei web a Espanya, en canvi, ja s’especifica que no es podran compartir subscripcions fora de la llar i aprofiten per definir el concepte de llar com a “la col·lecció de dispositius associats a la teva residència principal, en la mesura que siguin usades per persones que resideixen en la mateixa”.

En paral·lel, Disney+ està preparant el llançament d’un nou pla de subscripció amb anuncis que hauria de veure la llum l’1 de novembre. De moment, s’han fet proves als Estats Units i s’anirà ampliant als altres països. A l’Estat espanyol hi haurà tres possibles tarifes a escollir: la d’anuncis, per 5,99 euros mensuals; l'estàndard sense anuncis, per 8,99 euros; i la prèmium sense anuncis i amb continguts 4K i HDR, per 11,99 euros. Fins ara, només existia l’opció estàndard.