Disney+ incorpora el català amb ‘Espies disfressats’ i ‘Frozen 2’

La Direcció General de Política Lingüística treballa amb la productora per ampliar el catàleg de fils disponibles per a Catalunya en la llengua pròpia del territori

Categories:

Redacció

El Departament de Cultura i Disney treballen per oferir més pel·lícules en català
El Departament de Cultura i Disney treballen per oferir més pel·lícules en català | Cedida

Disney+ oferirà el català amb dues pel·lícules de gran èxit, Espies disfressats i Frozen 2. Segons informa la Direcció General de Política Lingüística, la plataforma de reproducció en línia tindrà disponible els dos títols gràcies a la col·laboració entre ambdues parts per executar el doblatge dels films.

Inicialment els usuaris hauran d’anar a la secció d’Extres per trobar la llengua. Aquest ha estat el mecanisme més ràpid per implementar tecnològicament l’actualització, però en una segona fase s’inclourà el català entre el catàleg d’opcions.

Espies disfressats és una comèdia animada d’aventures ambientada en el món de l’espionatge internacional, dirigida per Troy Quane i Nick Bruno. Frozen 2 és la segona part de Frozen, guanyadora de l’Oscar l’any 2013, la pel·lícula amb més recaptació de tots els temps.

Una petició que ve de lluny

Disney+ va arribar al mercat espanyol el març d’aquest any i dos mesos després el Departament de Cultura de la Generalitat va anunciar que estaven en plenes negociacions per crear una oferta en llengua catalana.

La productora ha estrenat 21 pel·lícules doblades amb el suport de Política Lingüística des del 2013, entre elles Dumbo, 101 Dàlmates, El geperut deNotre-Dame i Frozen, i preveu ampliar el catàleg en aquest idioma per a la seva plataforma en línia.

Etiquetes